Новий губернатор Харківщини розповіла, як їй працюється з Кернесом

Новий губернатор Харківщини розповіла, як їй працюється з Кернесом
Юлія Світлична

Політичні питання Світлична та Кернес не обговорюють

Голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична співпрацює з мером Харкова Геннадієм Кернесом у соціально-економічних питаннях. Про це губернатор розповіла в інтерв'ю «Главкому».

«Губернатор та мер будь-якого міста, незалежно від прізвищ, зобов’язані співпрацювати у соціально-економічних питаннях розвитку регіону, бо інакше страждатимуть люди. І саме люди будуть заручниками політичних амбіцій. Тому із господарських питань міста та області ми працюємо», – розповіла Світлична.

Вона зазначила, що це вимога закону – співпраця органів державної влади та органів місцевого самоврядування. «На сьогодні Кернес мер, якого обрали люди. Подобається це комусь чи ні – це факт», – наголосила Світлична.

Коментуючи чутки, що зараз у Харкові все так спокійно, бо Кернес «ліг» під нинішню владу, губернатор сказала: «Це треба у нього спитати. Зараз багато думок та фантазій».

Світлична не відповіла прямо на запитання, чи Кернес погоджується на її ініціативи, чи саботує. «Триває робочий управлінський процес, і, якщо ми бачимо недоліки в роботі будь-якого органа влади, ми їх корегуємо. Наголошую, що в області сім міст обласного значення, 27 районів, великий кордон як з РФ, так і з зоною АТО. Це різні люди, різні сили... Але в облраді, де шість різних фракцій та 120 депутатів, склалося розуміння, що політики в депутатських діях бути не може. Політику треба залишати на національному рівні, а на місцях ми маємо знаходити конструктив для розвитку регіону. І більшість голосувань у Харківській облраді приймається трьома чвертями голосів. Це і бюджет, і програми безпеки, соціального захисту, в тому числі учасників АТО», – сказала вона на відповідне запитання.

Нагадаємо, 29 серпня попереднього главу Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна було призначено главою Адміністрації президента. 

Того ж дня указом президента України Петра Порошенка в.о. голови Харківської обласної державної адміністрації було призначено Світличну.

9 вересня Порошенко підписав розпорядження про проведення конкурсу на посади глав Житомирської та Харківської облдержадміністрацій. Конкурсна комісія обрала Світличну кандидатом на посаду голови Харківської обласної державної адміністрації. 

15 жовтня Світлична офіційно очолила ОДА.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: