Нуль голосів на боротьбу з корупцією: «Опоблок» частіше за інші парламентські сили ігнорує програмні обіцянки

Нуль голосів на боротьбу з корупцією: «Опоблок» частіше за інші парламентські сили ігнорує програмні обіцянки

У своїй передвиборчій програмі «Опозиційний блок» обіцяв «викоренити корупцію»

«Опозиційний блок» має найменший показник виконання передвиборчої програми серед шести парламентських фракцій - наразі частково реалізовані лише 50% положень. Причина – «Опоблок» частіше за інших не підтримує закони, які відповідають програмним зобов’язанням. Про це пише Bihus.Info.

У своїй передвиборчій програмі «Опозиційний блок» обіцяв «викоренити корупцію» і «ліквідувати тендерну мафію в країні». Однак надалі не підтримав цілу низку ключових законопроектів, спрямованих на боротьбу з корупцією, зокрема й на тендерах.

Опоблок не дав жодного голосу за закон, що визначав нові правила державних закупівель і запускав систему електронних торгів ProZorro.

Нуль голосів від опоблоківців отримали закони, які регулюють діяльність нових антикорупційних органів: Спеціалізованої антикорупційної прокуратуриНаціонального антикорупційного бюро і Нацагентства з питань запобігання корупції, а також про спецконфіскацію.

Закон про Нацагентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, підтримав лише один опоблоківець - Андрій Кісельов.

Попри обіцянку «забезпечити доступність адміністративних послуг, захистити бізнес від бюрократичного свавілля», фракція «Опозиційного блоку» не дала жодного голосу за закон щодо спрощення умов ведення бізнесу (дерегуляції) у другому читанні.

А також повністю провалила голосування за закон щодо підвищення пенсій і держбюджети на 2015-2018 рр., хоча обіцяла в програмі «провести індексацію зарплат і пенсій».

Крім того, у 2014-му «Опозиційний блок» обіцяв «забезпечити реінтеграцію Донбасу», але коли в парламенті приймався відповідний закон, голосував «проти».

«Його прийняття приведе до порушення всіх міжнародних угод і домовленостей, які має наша країна на шляху дипломатичного вирішення конфлікту. Наша фракція вважає, що тільки  виконання домовленостей, в тому числі Мінських угод, і дипломатичний шлях поверне територіальну цілісність державі, - повідомив під час засідання опоблоківець Юрій Бойко. - Ми будемо голосувати проти цього закону. Вважаємо його шкідливим для громадян України і для держави».

Закон називає Росію агресором та окупантом і, на думку політологів, перешкоджає російському сценарію врегулювання конфлікту на Донбасі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: