Нью-Йорк розробив чіткі критерії виходу з карантину, в Україні частина з них не виконана

Нью-Йорк розробив чіткі критерії виходу з карантину, в Україні частина з них не виконана
В Україні за час пандемії на коронавірус захворіло 16 023 людини

В Україні, що починає послаблювати карантин, критерії, розроблені у США, теж були б доречними

Влада штату, найбільше ураженого коронавірусом, розробила критерії, згідно з якими різні райони мають виходити з карантину. Принаймні частина з них в Україні, що починає послаблювати карантин, не виконана – хоч для нашої країни такі критерії теж були б доречними.

1. Зменшення загальної кількості госпіталізованих.

2. Зменшення смертності.

3. Зменшення нових випадків госпіталізації.

4. 30% лікарняних місць мають бути вільні.

5. 30% місць у палатах інтенсивної терапії мають бути вільні.

6. Лабораторії повинні мати змогу проводити принаймні 30 тестів на тисячу населення на місяць.

7. Достатня кількість відстеження контактів, відповідно до нормативів Департаменту охорони здоров'я (аналог МОЗ).

До слова, у Всесвітній організації охорони здоров'я попередили, що скасування карантину має бути поступовим, і якщо обмеження скасувати дочасно, може відбутися новий спалах хвороби.

У ВООЗ зазначають, що карантинні заходи були ефективними, і люди повинні адаптуватись до нового способу життя, що допоможе контролювати Covid-19. «Ми повинні адаптувати наше життя та системи охорони здоров’я до епідемії», – сказав регіональний директор ВООЗ Такесі Касаї.

Зі слів Такесі Касаї, поки не буде знайдена вакцина чи ліки – потрібно пристосовуватись до життя під час епідемії. 

«Уряди, які розглядають питання щодо скасування карантинних заходів, повинні робити це обережно та поетапно, а також продовжувати моніторинг епідемічної ситуації. Поки коронавірус циркулює, жодна країна не захищена від потенційних спалахів», - сказав Такесі Касаї.

Нагадаємо, протягом вихідних у деяких країнах, де було знято карантинні обмеження, зафіксовано сплеск випадків коронавірусу Covid-19.

Станом на ранок 12 травня 4 255 954 людини захворіли на коронавірус Covid-19, з них 1 527 496 осіб одужали, 287 332 – померли. За даними Worldometer, у Південній Кореї зафіксовано 10 936 випадків Covid-19 (27 за сьогодні), з яких – 258 хворих померли, 9 670 – одужали.

В Україні станом на 12 травня зафіксовано 375 нових випадків захворювання на Covid-19. Померло від коронавірусу минулої доби 17 людей. При цьому 85 пацієнтів одужало. Загалом за час пандемії на коронавірус захворіло 16023 людини. Внаслідок ускладнень, викликаних хворобою, померли 425 людей, з них 23 медпрацівники. Серед померлих переважають особи віком від 50-ти років (86%). Загалом 3 373 пацієнти вже одужали

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: