ОБСЄ зафіксувала на Донбасі майже 8,7 тис. порушень режиму «тиші» за два тижні

ОБСЄ зафіксувала на Донбасі майже 8,7 тис. порушень режиму «тиші» за два тижні

Місія підтвердила інформацію про три жертви серед цивільного населення: одного загиблого і двох поранених

З 23 березня по 5 квітня Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала близько 8 700 порушень режиму припинення вогню на Сході України.

Про це йдеться у звіті місії від 10 квітня.

«У період із 23 березня до 5 квітня СММ зафіксувала близько 8 700 порушень режиму припинення вогню, зокрема приблизно 2 700 вибухів. Тобто кількість порушень режиму припинення вогню та вибухів знизилася на 23% та 50% відповідно, якщо порівнювати з попереднім двотижневим періодом», - йдеться у звіті.

Також місія підтвердила інформацію про три жертви серед цивільного населення: одного загиблого і двох поранених.

«Тож сукупна кількість жертв серед цивільного населення від початку року становить 28 осіб: четверо загиблих і 24 поранених», - відмітили у місії.

Крім того, за спостереженнями СММ, на тлі спалаху Covid-19 контрольні пункти в'їзду-виїзду (КПВВ) і відповідні блокпости збройних формувань і далі були зачинені для пропуску цивільного населення.

При цьому спостерігачі бачили, що цивільні особи намагалися перетнути лінію зіткнення в обох напрямках.

Як повідомлялось, 10 квітня російські окупаційні війська обстріляли українських військових поблизу шести населених пунктів, застосувавши великокаліберне озброєння.

За інформацією штабу ООС, зранку 10 квітня на Донеччині в результаті чергового обстрілу з боку збройних формувань Російської Федерації один військовослужбовець Збройних Сил України отримав кульове поранення. Стан пораненого оцінювався як важкий.

Нагадаємо, 9 квітня збройні формування Російської Федерації здійснили 21 обстріл позицій Об’єднаних сил, дев’ять з яких – із застосуванням мінометів 120-го і 82-го калібру, які за Мінськими домовленостями повинні знаходитись в районах відведення. Внаслідок ворожих обстрілів вчора загинув один український герой, двоє наших захисників отримали поранення

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: