Об’єднання справ режиму Януковича може зашкодити розслідуванню, - Горбатюк

Об’єднання справ режиму Януковича може зашкодити розслідуванню, - Горбатюк

Окремі, чи більшість цих посадовців можуть уникнути кримінальної відповідальності, вважає Горбатюк

Ідея об’єднання усіх матеріалів справ щодо режиму екс-президента Віктора Януковича в одну велику справу може завдати шкоди розслідуванню.

Про це в коментарі Громадському розказав начальник Управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

«Моя думка з цього приводу ґрунтується на тому, щоб не нашкодити розслідуванню цих проваджень. Крім бажання просто направляти справу до суду велику, що стосується злочинної організації, треба усвідомлювати чітко ті ризики, що ми можемо отримати не користь, а шкоду. І окремі, чи більшість цих посадовців можуть уникнути кримінальної відповідальності», – сказав він.

За його словами, основна проблема полягає в тому, що в Україні діє Кримінально-процесуальний кодекс, ухвалений колишньою владою, який унеможливлює якісне розслідування об’ємних кримінальних проваджень в короткий термін.

«Друге – це питання проблематики заочного судочинства, яке на теперішній час по даному закону містить багато порушень міжнародних конвенцій, які теж треба донести. І загалом в законі «Про заочне судочинство» відсутня така стаття як 255, що стосується створення злочинної організації, і це теж проблема, яка має бути вирішена Верховною Радою», – додав Горбатюк.

Нагадаємо, Генпрокурор Юрій Луценко збирається до кінця року передати до суду велику справу щодо екс-президента Віктора Януковича і його оточення

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: