Офіс генпрокурора повідомив Киві про підозру у побитті людини

Офіс генпрокурора повідомив Киві про підозру у побитті людини
Ілля Кива відмовився поставити підпис і отримати документ про підозру
Фото: Станіслав Груздєв, Главком

Ірина Венедіктова зазначила, що у нардепа статус - підозрюваний з 3 квітня

Офіс генпрокурора повідомив депутату Верховної Ради Іллі Киві («Опозиційна платформа - за Життя») про підозру у побитті людини.

Про це повідомила генпрокурор Ірина Венедіктова, передають «Українські новини».

«У нього статус - підозрюваний з 3 квітня. Оголошена (підозра) в Офісі генпрокурора, куди він прибув самостійно», - сказала вона.

При цьому Кива відмовився поставити підпис і отримати документ.

Відмова зафіксована на відео.

6 квітня Киву викликали до слідчого, проте він не прийшов до нього і не повідомив прокурору і слідчому.

За даними досудового розслідування, 22 січня цього року близько 11:47 нардеп Ілля Кива, перебуваючи у столичному ресторані «Мокко» (вул. Хрещатик 15), безпричинно завдав удару головою в обличчя одному з відвідувачів. Після удару чоловік звернувся до Олександрівської клінічної лікарні Києва, де йому встановили попередній діагноз: закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, закритий перелам кісток носу.

Того ж дня ДБР зареєструвало кримінальне провадження за ч. 1 ст. 122 КК України («Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження»). Санкція цієї статті передбачає покарання виправними роботами до двох років або обмеження волі до трьох років, або позбавленням волі до трьох років.

Разом із тим, як повідомляв «Главком», Офіс генпрокурора викликав на 2 березня нардепа Іллю Киву для вручення підозри у цій справі вже за ч. 2 ст. 125 ККУ «Умисне легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров'я». У разі доведення вини обранцю може загрожувати штраф від 850 до 1700 грн або громадські роботи від 150 до 240 годин, або виправні роботи до одного року, або арешт до шести місяців, або обмеження волі до двох років.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Ілля Кива пообіцяв відрізати голову чоловікові, який дорікнув йому охороною та джипом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: