Оголошений Росією в розшук Ігор Мазур: востаннє я відвідував Росію 20 років тому

Оголошений Росією в розшук Ігор Мазур: востаннє я відвідував Росію 20 років тому
Ігор Мазур більше не їздить до Росії

Один з лідерів УНА-УНСО розповів, чому він не їздить в РФ з 1997 року

Ігор Мазур (Тополя), один з лідерів УНА-УНСО та екс-боєць ЗСУ і «Правого сектора» в інтерв’ю «Главкому» розповів, що востаннє відвідував Росію в листопаді 1997 року.

«Тоді, під час перемир’я, більше 20 українських будівельників перебували в Чечні. Вони приїхали туди відбудовувати Грозний, а їх просто взяли… ну, не можу сказати, що в рабство, але працювати їм довелось просто за їжу. Вони вийшли на своїх родичів, родичі вийшли на нас, бо знали, що ми допомагали чеченцям у першій чеченській війні за незалежність. Ясно, що бажаючих їхати рятувати наших громадян було мінімум серед тодішніх депутатів. Тому поїхали ми – я разом з тодішнім народним депутатом від УНА-УНСО Юрієм Тимою», - згадує Ігор Мазур.

Він повідомив, що летіли тоді до Чечні через Москву. Повертались назад уже потягом через Росію, де ФСБшники у вагоні постійно слідкували за українцями. «Мені хлопців, які їхали зі мною в купе, довелося просто там закрити і не випускати, щоб щось не підкинули і не «знайшли» причину для нашого арешту», - зазначив один з лідерів УНА-УНСО.

«Тож територію «супердемократичної» держави я не відвідую вже майже 20 років. Просто я патологічно їх не люблю з їхнім «русскім міром», з їхніми дебільними слідчими і з маленьким карликом Вовою, який хоче стати Гітлером чи Наполеоном. Сподіваюсь, що колись усе-таки ця держава розвалиться, а ті частини матимуть адекватну владу, і люди бачитимуть не одну думку – Кремля, а трішки думатимуть і самі», - підкреслив екс-боєць ЗСУ і «Правого сектора».

Нагадаємо, 4 жовтня стало відомо, що Тополю (разом із українським адвокатом Олександром Золотухіним та київським юристом Миколою Біллером) оголосили в розшук на території Російської Федерації. За даними МВС країни-агресора, Мазур начебто перебуває в Росії з початку 2016 року та займається там вербуванням активістів для організації заворушень у Москві.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: