Окупанти в Криму блокують український храм за рішенням суду від 2015 року

Окупанти в Криму блокують український храм за рішенням суду від 2015 року
Архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент

Климент пояснив, що російські силовики виконують рішення суду про вилучення площі у храму УПЦ МП

Російські силовики, що блокують сімферопольський храм УПЦ Київського патріархату прийшли, щоб виконати рішення підконтрольного Кремлю Арбітражного суду Сімферополя від 2015 року. Про це повідомив архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент.

За його словами, рішення Арбітражного суду Сімферополя 2015 року ухвалювала суддя Соколова. Владика Климент пояснив, що ще 2004 року Фонд майна Криму уклав договір з управлінням Кримської єпархії про те, що їй належить 409 кв. м площі першого поверху. За його інформацією, вся площа першого поверху – це не 409 кв. м, а 432 кв. м.

«Річ у тім, що тодішні працівники Фонду майна... займалися майновими аферами і здали одночасно двом організаціям одну і ту ж площу», – повідомив Климент.

Він зазначив, що існує постанова Верховної Ради Криму, згідно з якою єпархії повинні були передати 1400 кв. м.

«За фактом у мене є 1200 кв. м. Згідно з додатковою угодою 2004 року, у мене є 409 кв. м. А тепер вони приходять, вони вилучають площі. Тому площа, яку я зараз займатиму, вона буде меншою, ніж та, яка є в договорі оренди. Тому що в договорі оренди прописано 409 кв. м», – пояснив Климент.

Нагадаємо, вранці 31 серпня російські спецслужби заблокували храм Святих рівноапостольних князів Ольги та Володимира Української православної церкви Київського патріархату в Сімферополі. Як повідомив директор державного підприємства «Національне газетно-журнальне видавництво» Андрій Щекун, майно українського храму в Криму пошкодили.

Згодом стало відомо, що силовики поцупили з українського храму килими, ікони, хрест і посуд.

Прокуратура Автономної Республіки Криму перевіряє блокування храму УПЦ КП в окупованому Сімферополі російськими силовиками.

Після анексії в Криму підконтрольна Кремлю влада захопила частину будівель Кримської єпархії Української православної церкви Київського патріархату і провела конкурс на оренду частини приміщень церкви. Архієпископ Сімферопольський і Кримський Української православної церкви Київського патріархату Климент закликав світову спільноту до захисту національних, культурних і релігійних прав громадян України в Криму.

Більша частина православних храмів і громад Криму та Севастополя підкоряються УПЦ Московського патріархату.

Читайте також статтю: Архієпископ Кримський Климент: Російські прикордонники жбурляли мій український паспорт і кричали: «Забирайтеся до своєї України» 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: