Окупанти в Криму посадили кількох громадян України у карцер, - омбудсмен

Окупанти в Криму посадили кількох громадян України у карцер, - омбудсмен
Омбудсмен зазначила, що про нові порушення прав ув’язнених сповістила голову моніторингової місії ООН із прав людини в Україні Фіону Фрейзер

«Я вже звернулась до українського консула, аби він перевірив інформацію про затримання», - повідомила Денісова.

Тривожні новини надійшли з Криму. Стало відомо про утримання у карцері кількох громадян України. Про це написала на своїй сторінці у Facebook омбудсмен Людмила Денісова.

За її словами, серед них – затриманий два тижні тому Ділавер Гафаров.

«До карцеру потрапили й учасники справи «Веджіє Кашка» - Бекір Дегерменджи, Руслан Трубач, Кязім Аметов. Ще двоє кримських татар опинились у «спецблоці» у Ростові-на-Дону. Обидвоє - фігуранти справи «Хізб ут-Тахрір» Ремзі Меметов та Енвер Мамутов. Я вже звернулась до українського консула, аби він перевірив цю інформацію. Крім того, я надіслала запити до уповноваженого з прав людини у РФ Тетяни Москалькової та голови Ради при президентові РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайла Федотова. Я закликала їх вжити всіх заходів щодо забезпечення належних умов тримання українських громадян та надання їм кваліфікованої медичної допомоги», - повідомила Денісова.

Далі омбудсмен заначила, що постійно отримує інформацію і про недотримання прав людини у місцях позбавлення волі на тимчасово окупованій території Донецької і Луганської областей. «На цій території розташовані 28 колоній, де станом на 2014-й рік перебувало більше 16 тисяч засуджених. Майже 900 в’язнів написали заяву, що хочуть відбувати покарання на контрольованій Україною території. А скільки таких, хто ще не наважився на такий крок, на такий подвиг? Ми можемо лише здогадуватись. Україна готова до обміну ув’язненими. Та процес постійно зривають представники окупаційної «влади»», - наголосила Денісова.

Омбудсмен зазначила, що про нові порушення прав ув’язнених сповістила голову моніторингової місії ООН із прав людини в Україні Фіону Фрейзер.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: