Омбудсмен РФ надала інформацію про стан здоров'я Сенцова місячної давності

Омбудсмен РФ надала інформацію про стан здоров'я Сенцова місячної давності
Олег Сенцов

Денісова отримала лист від омбудсмена РФ про її візит до Олега Сенцова 28 червня

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що отримала 2 серпня листи від російського омбудсмена Тетяни Москалькової щодо її візиту у колонію до українського політв'язня Олега Сенцова. Візит, згідно інформації Москалькової відбувся ще 28 червня.

Про це Денісова повідомила у Facebook.

«Сьогодні отримала лист від омбудсмена РФ Тетяни Москалькової про її візит до Олега Сенцова 28 червня цього року, в якому вона розповідає мені про стан здоров'я Олега», — написала Денісова.

Вона наголосила, що вважає викладені відомості недостовірними на даний момент.

«Є два нюанси... Перший — пройшло вже більше місяця з того моменту, і говорити про його релевантність, коли Олег продовжує голодувати, не доводиться. Другий — того ж дня я була під дверима колонії, а її кортеж проїхав повз, не зупинившись», — додала омбудсмен.

Водночас український омбудсмен виклала в мережу фотокопію листа російської колеги. Зважаючи на вихідні відомості, лист Москалькової був відправлений із Москви 19 липня 2018 року.

У ньому російська омбудсмен, з-поміж іншого, зазначила, що «за результатами проведеного 13 липня 2018 року медичного огляду стан його (Сенцова, - ред.) здоров'я характеризується як відносно задовільний, факторів, які загрожують життю, немає».

До того ж, Москалькова звернула увагу на те, що за інформацією УФСВП Росії в Ямало-Ненецькому автономному окрузі, засуджений Сенцов О.Г. із клопотанням про помилування на адресу президента Російської Федерації наразі не звертався.

Нагадаємо, Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова заявила, що 20 липня спілкувалася з Сенцовим в режимі відеоконференції.

За її словами, Сенцов заперечує інформацію про те, він у критичному стані.

Раніше повідомлялося, що Сенцов, який голодує в російській колонії, почав приймати по дві ложки поживної суміші на день, тому що стан його здоров’я вдруге різко погіршився.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова направила лист до Михайла Федотова – радника президента РФ, голови Ради при президентові РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини, якого просила проінформувати про стан здоров’я Олега Сенцова та надати відповідні підтверджувальні документи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: