Омелян: в Україні повинні з’явитися конкуренти «Укрзалізниці»

Омелян: в Україні повинні з’явитися конкуренти «Укрзалізниці»
Міністр інфраструктури Володимир Омелян
Фото: Главком

Профільний міністр вважає, що «Укрзалізниця» все більше гальмує розвиток України

Без появи приватних пасажирських і вантажних пасажирських перевізників не зможе успішно розвиватися як державна компанія «Укрзалізниця», так і транспортна галузь в цілому.

Про це міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив в ефірі Еспресо.TV.

«Замість того, щоб бути найбільшим транспортним перевізником країни, «Укрзалізниця» все більше гальмує розвиток України. Тому що всі компанії говорять: «Ми готові давати більше продукту на експорт, а значить, збільшувати надходження до бюджету, збільшувати кількість робочих місць. Але тому, що ми не можемо перевезти свою продукцію «Укрзалізницею», ми фактично штучно обмежуємо виробництво», - пояснив він.

На його думку, дана ситуація «веде в глухий кут».

«І це при тому, що основні фонди («Укрзалізниці»- ред.) зношені. І у нас будуть проблеми в найближчі місяці, і через два-три роки - точно. Якщо не буде радикальних заходів щодо реформування компанії», - додав міністр.

Він зазначив, що на державних залізничних коліях повинна бути конкуренція.

«Повинні бути приватні оператори локомотивів, пасажирських поїздів. І тоді в конкуренції всі отримають кращий продукт, в тому числі і «Укрзалізниця», - зазначив Омелян.

Декілька днів тому в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов похизувався перед інвесторами останніми досягненнями перевізника.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: