Онкологи попередили про приховану небезпеку, пов'язану із коронавірусом

Онкологи попередили про приховану небезпеку, пов'язану із коронавірусом
Медик розповів, яким чином коронавірус спричинить підвищення смертності від онкозахворювань
фото з відкритих джерел

Люди стали частіше звертатися по медичну допомогу із вже занедбаними стадіями раку

Пандемія коронавірусу призвела до того, що виявлення онокологічних захворювань скоротилося на 30%. Про це під час пресбрифінгу в межах Четвертого форуму онкопацієнтів повідомив головний лікар Національного інституту раку Андрій Безносенко, повідомляє телеканал «Рада».

«За останній рік-півтора з урахуванням пандемії зрозуміло, що у нас є фактичні зміни щодо захворюваності. Але це стосується не тих людей, які захворіли, а за показниками. В усьому світі спостерігається зниження рівня реєстрації онкологічних захворювань через те, що є «ковідофобія», і люди бояться йти в онкологічні центри на планові і профілактичні огляди і пізно виявляють рак», – зазначив медик.

Лікар уточнив, що починаючи з 2020 року кількість зафіксованих випадків онкозахворювань є на 30% нижчою, ніж у попередні роки.

«Люди точно не стали менше хворіти, просто вони припинили звертатися до нас, до лікарів-онкологів і зараз ми відзначаємо збільшення кількості пацієнтів, які приходять із занедбаними стадіями – третіми і четвертими», – пояснив Андрій Безносенко.

Лікар також озвучив невтішний прогноз: збільшення випадків, коли пацієнти звертаються до лікарів вже із занедбаними стадіями раку неодмінно призведе до зростання рівня смертності через онкозахворювання.

Андрій Безносенко додав, що подібна тенденція спостерігається в усьому світі.

Раніше заступник директора Національного інституту раку, онкохірург, доктор медичних наук та заслужений лікар України Олександр Яцина розповів, чи потрібно онкохворим вакцинуватися проти коронавірусу.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: