Опоблок вітає рішення ПАРЄ відновити діалог з Росією

Опоблок вітає рішення ПАРЄ відновити діалог з Росією

На думку ОБ, рішення Бюро ПАРЄ є логічним наслідком помилкової політики української влади

Парламентська Асамблея Ради Європи має намір відновити діалог з Федеральними Зборами Російської Федерації. Про це йдеться в декларації, прийнятій сьогодні, 24 червня, на засіданні Бюро ПАРЄ.
Народний депутат від Опозиційного блоку, перший заступник голови постійної делегації Верховної Ради України в ПАРЄ Юлія Льовочкіна вважає таке рішення логічним наслідком помилкової політики української влади.
«Прийнята Бюро ПАРЄ декларація - це відповідь на довготривалу помилкову політику української влади. Наші партнери в Європі чекали і чекають від нас активної позиції і чітких кроків у вирішенні конфлікту на сході країни. А чим відповідає українська влада? «Ми будемо діяти так, як вигідно для наших внутрішньополітичних рейтингів, а ви вирішите за нас наші проблеми», - ось її позиція в Європі. У ПАРЄ накопичилася втома від такої позиції української влади, є розчарування фрагментарністю реформ і боротьби з корупцією», - заявила Льовочкіна.
Представник української делегації в ПАРЄ повідомила, що в декларації, прийнятій Бюро ПАРЄ, йдеться про необхідність «знайти способи зберегти відкритими канали з російським парламентом». Бюро Асамблеї вважає, що неучасть делегації Росії в роботі ПАРЄ обмежує її можливості з протидії тероризму і радикальному екстремізму, боротьби з ненавистю і дискримінацією і захисту прав національних меншин. Все це «вимагає узгоджених і ефективних заходів у відповідь з боку всіх 47 країн-членів Ради Європи», - заявило Бюро ПАРЄ.
Коментуючи прийняту декларацію, Льовочкіна заявила, що Опозиційний блок послідовно виступає за необхідність прямого багаторівневого діалогу з РФ заради припинення війни і вирішення загальноєвропейських проблем за участю всіх країн континенту.
«Опозиційний блок - єдина політична сила в країні, яка пропонує реальні кроки по відновленню миру на Донбасі і має план врегулювання конфлікту. Ми послідовно виступаємо за необхідність виконання Мінських угод усіма сторонами конфлікту. Мир і реінтеграція Донбасу дозволять почати відновлення економіки України та припинити зубожіння людей. Опозиційний блок вітає зусилля ПАРЄ в її прагненні відновити мир в Україні», - резюмувала перший заступник голови української делегації в ПАРЄ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: