Опубліковано список нових санкцій України проти РФ

Опубліковано список нових санкцій України проти РФ
РНБО України затвердила додатковий список осіб, щодо яких вводяться обмежувальні санкції

Санкції були введені стосовно 294 юридичних та 848 фізичних осіб

Рада національної безпеки і оборони затвердила додатковий список із 294 юридичних осіб, щодо яких вводяться обмежувальні санкції.

Про це йдеться в указі президента №82/2019 від 19 березня, розміщеному на сайті глави держави.

Зокрема, до списку потрапили компанії, причетні до будівництва транспортного переходу через Керченську протоку, проведення псевдовиборів на тимчасово окупованих територіях ОРДЛО, а також кримського півострова, і компанії, які поширюють видавничу продукцію антиукраїнського змісту та інші.

Зокрема, це компанії: «Мако-холдинг» Олександра Януковича, EN + Group і ряд інших пов'язаних із Олегом Дерипаскою підприємств, російські «Силові машини» і «Стройтрансгаз», а також суднобудівний завод «Залив» народного депутата Костянтина Жеваго.

Також окрему групи складають 11 російських видавництв і книжкових інтернет-магазинів.

Потрапили до списку санкцій повторно українські «дочки» російських держбанків - «Сбербанку», ВЕБ і ВТБ. Їм на два роки заборонено виводити капітал на користь пов'язаних із банками осіб.

До переліку також потрапила Всеросійська державна телевізійна і радіомовна компанія (ВДТРК) і її представництво у Києві і ТОВ «Яндекс».

Документ клікабельний

Також РНБО включило до списку санкцій російські і кримські будівельні компанії (понад 15 таких компаній).

До цього переліку потрапили: ТОВ «СГМ-Міст», ПАТ «Мостотрест» і ТОВ «Стройгазмонтаж» (усі — Москва, РФ), АТ «Інститут «Гіпростроймост — СанктПетербург», ТОВ «Мостотряд №75», будівельна холдингова компанія «Старе місто — КАРСТ» (усі — Санкт-Петербург), ТОВ «Портгідрострой», федеральна казенна установа «Управління федеральних автомобільних доріг «Тамань» федерального дорожнього агентства», АТ «Фірма Деко» (усі — Краснодарський край, РФ).

Окрім цього, у список потрапили: АТ «Краснодаргазстрой» і ТОВ «Мостдорстрой» (обидві — Краснодар, РФ), ТОВ «КБК Груп» (Сочі, РФ) і АТ «Дирекція з будівництва залізниці Беркакит-Томмот-Якутськ» (Алдан, РФ).

У список також включені зареєстровані в Криму ТОВ «Боспорекострой» і ТОВ «ГідроПромСтрой».

У відношенні до цих компаній санкції введені строком на три роки і передбачають блокування їхнії активів, а також заборона на здійснення у них держзакупівель товарів, робіт і послуг.

Зазначимо, що санкції були введені стосовно 294 юридичних та 848 фізичних осіб.

Також нагадаємо, що США продовжать використовувати політику санкцій проти РФ.

Нагадаємо, 15 березня ЄС ввів під санкції вісьмох осіб у зв'язку з інцидентом у районі Керченської протоки 25 листопада 2018 року, коли Росія захопила три українські судна та членів їхніх екіпажів.

Розширення санкційного списку Євросоюзом відбулося одночасно з такими ж діями з боку США, Канади та Австралії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: