Організатори блокади окупованого Донбасу анонсують розширення акції

Організатори блокади окупованого Донбасу анонсують розширення акції
Блокада окупованого Донбасу

Блокаду хочуть розтягти по всій лінії розмежування

Торговельну блокаду Донбасу планують розширити.

Про це в ефірі «112 Україна» повідомив співорганізатор блокади залізниці в Луганській області, другий командир батальйону «Донбас» Анатолій Виногородский.

«На заблокованій гілці стоїть тепловоз із вагонами. Там наш намет. Близько 20 осіб, які змінюються через кожні 8 годин. Зараз підтягуються люди з інших областей. Першими приїхали хлопці з Волині. Зараз підтягуються хлопці з Запоріжжя,  хлопці з Київської області. Ми будемо цю блокаду розширювати. Мова йде про всю лінію кордону зі стороною агресора», - сказав він.

Нагадаємо, 25 січня ветерани АТО заблокували залізницю Луганськ - Попасна в рамках торговельної блокади окупованих регіонів Донбасу, в результаті дій ветеранів АТО було заблоковано рух 12 поїздів із загальною кількістю 700 вагонів.

Відзначимо, що відомості за фактом блокади внесено до ЄРДР з попередньою кваліфікацією за ч. 1 ст. 279 КК України (блокування транспортних комунікацій шляхом влаштування перешкод, яке порушило нормальну роботу транспорту). Покарання передбачає штраф від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів або виправні роботи до 2 років, або арешт до 6 місяців, або обмеження волі до 3 років.

Заступник міністра з тимчасово окупованиз територій і ВПО Георгій Тука заявляв, що блокування поїздів незаконне, і цим повинні зайнятися правоохоронні органи. Через блокаду залізничних колій на Донбасі Луганська область може залишитися без електрики.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: