Ощадбанк нарахував РФ $180 млн штрафу

Ощадбанк нарахував РФ $180 млн штрафу

Загальна сума заборгованості Росії перед Ощадбанком наближається до $1,5 млрд

Рішення міжнародного арбітражного суду щодо спору між «Ощадбанком» і Росією може бути примусово виконано в 154 юрисдикціях

Державний Ощадбанк вже нарахував Росії 180 млн доларів штрафних санкцій за рішенням Міжнародного арбітражу в Парижі про компенсацію 1,3 млрд доларів збитків банку після окупації Криму.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на голову правління Ощадбанку Андрія Пишного у четвер, 6 грудня.

«Станом на зараз сума нарахованих відсотків становить близько 180 мільйонів доларів США. Кожен день до цієї суми додається близько 100 тисяч доларів США», - сказав Пишний.

Він зазначив, що Росія не визнає винесеного рішення, проте є норми міжнародного права, які визнає весь світ.

«Його рішення є остаточним і обов'язковим для сторін. Сторони зобов'язані виконувати арбітражне рішення без зволікання», - додав банкір.

За його словами, Росія не може оскаржити рішення арбітражу відповідно до процедури апеляції, а лише шляхом подачі позову про його скасування, але підстави для скасування подібних рішень у законодавстві Франції дуже обмежені.

«Ми будемо шукати майно РФ або державних компаній країни-агресора в інших державах по всьому світу, накладати на них арешт і реалізовувати. Рішення міжнародного інвестиційного арбітражного суду щодо спору між банком і Росією може бути примусово виконано в 154 юрисдикціях», - підкреслив Пишний.

Нагадаємо, 26 листопада Ощадбанк повідомив, що арбітражний суд у Парижі прийняв рішення задовольнити вимогу про компенсацію збитків у зв'язку з втраченими в Криму інвестиціями. Сума відшкодування складе 1,3 млрд доларів плюс відсотки, які будуть нараховуватися з моменту винесення рішення до моменту фактичної компенсації.

Наступного дня стало відомо, що Росія не визнає рішення арбітражу за позовом Ощадбанку про компенсацію збитків на $1,3 млрд і спробує його оскаржити.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: