Отруєння Скрипаля: вже п’ятеро послів відмовилися йти до МЗС Росії на «роз’яснення»

Отруєння Скрипаля: вже п’ятеро послів відмовилися йти до МЗС Росії на «роз’яснення»
Посол Великобританії у РФ Лорі Брістоу

Серед тих, хто відмовився від зустрічі в російському МЗС - посол Великобританії, а також посли США, Німеччині, Франції і Китаю

Посли Великобританії, США, Німеччині, Франції і Китаю відмовилися прийти у Міністерство закордонних справ РФ на зустріч у справі про отруєння подвійного агента Сергія Скрипаля, під час якої Москва представить свої роз'яснення.

Посол США в Росії Джон Гантсман не братиме участі в зустрічі. Як зявила РБК прес-секретар посольства, США розглядають можливість участі в цій зустрічі на робочому рівні.

Також на цю зустріч не прийдуть посол Китаю Лі Хуей, посол Франції Сільві Берману, посол Німеччини Рюдігер фон Фріч. У дипвідомствах цих країн в Москві заявили, що країни будуть представлені кимось іншими з посольств.

Крім цього про свою відмову відвідати зустріч заявив посол Великобританії в РФ Лорі Брістоу.

«Ми розглядаємо можливість участі на робочому рівні», - заявили в диппредставництві. Інших подробиць британське посольство не надало.

У МЗС РФ сьогодні буде проведена зустріч з усіма акредитованими послами зарубіжних держав, очікується, що Москва «роз'яснить свою позицію» у справі Скрипаля. У російському міністерстві відзначили, що «основна тема зустрічі - ситуація навколо заяв Великої Британії про застосування на її території отруйних речовин».

Раніше стало відомо, що Британія припиняє двосторонні зв'язки з Росією.

Минулого тижня Велика Британія вирішила вислати з країни 23 російських дипломати, тому що уряд вважає РФ відповідальною за отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки. 20 березня ці 23 російських дипломати залишили посольство в Лондоні.

Глава МЗС Британії Борис Джонсон під час нещодавньої зустрічі з послом Росії Олександром Яковенком у відповідності з «британським протоколом» не потиснув йому руку.

19 березня до Великої Британії прибула група міжнародних експертів з хімічної зброї, щоб отримати зразки нервово-паралітичної речовини, якою отруїли російського екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його доньку.

19 березня Євросоюз оприлюднив офіційну заяву з вимогами до Росії у справі отруєння екс-шпигуна.

Раніше у Великобританії встановили, що колишнього російського шпигуна та його доньку  отруїли нервово-паралітичною речовиною військового типу «Новачок», яку розробляла Росія.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: