Пам'ятник принцесі Анні у Парижі одягнули у вишиванку: фото

Пам'ятник принцесі Анні у Парижі одягнули у вишиванку: фото
Пам'ятник принцесі Анні у Парижі одягнули у вишиванку
Фото: посольство України у Франції

Акцію влаштували у центрі столиці Франції у День вишиванки

Паризький пам'ятник 10-річної принцеси, майбутньої королеви Франції Анни Київської, одягнули у вишиванку.

Про це у Facebook повідомляє посольство України у Франції.

«Париж вдягає вишиванки. Маленька принцеса з Києва, майбутня королева Франції Анна Київська теж у вишиваному тренді», - розповіли у посольстві про акцію у центрі столиці Франції у День вишиванки.

У диппредставництві уточнили, що йдеться про один із пам’ятників 10-річної Анни Київської авторства Костянтина Скритуцького у рамках проєкту Федора Баландіна.

Нагадаємо, український канадський конгрес започаткував флешмоб, в якому пропонує усім патріотам «від узбережжя до узбережжя» вдягнути вишиванку, зробити фото та розмістити його у себе на сторінці соцмереж. Також треба позначити фото хештегом #VyshyvankaCanada2020, надіслати фото на адресу [email protected].

Сьогодні Петро та Марина Порошенки закликали провести 21 травня парад вишиванок у соцмережах.

В Україні День вишиванки відзначається щороку у третій четвер травня. Це свято символізує збереження та відродження української народної традиції носити вишитий одяг, а також сприяє єдності всього багатонаціонального українського народу.

Вперше День вишиванки було запропоновано відзначати в 2006 році, відтоді він став міжнародним і його святкують у багатьох країнах світу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: