Папа Римський покарав двох єпископів за педофілію

Папа Римський покарав двох єпископів за педофілію
Папа Римський
Фото: vaticannews.va

Папа Франциск позбавив сану ще двох чилійських єпископів

Папа Франциск позбавив духовного сану двох чилійських єпископів, звинувачених у сексуальному насильстві над неповнолітніми.

Про це повідомляє агентство АР.

«Папа Франциск у суботу позбавив сану ще двох чилійських єпископів, обвинувачених у сексуальному насильстві над неповнолітніми», – йдеться у повідомленні.

Щоб продемонструвати свою прозору політику щодо глобальної кризи сексуального насильства у церкві, понтифік публічно пояснив, чому позбавив єпископів Франсіско Хосе Коксу та Ікіке Марко Антоніо сану.

Дії Папи Римського пов'язані зі скандалом в католицькій церкві Чилі у зв'язку зі звинуваченнями проти майже 80 місцевих священиків у сексуальних домаганнях до неповнолітніх.

Як відомо, у серпні 2018-го року в Чилі було відкрито 119 справ про злочини на сексуальному ґрунті, підозрюваними в яких проходять священнослужителі та інші пов'язані з церквою люди.

Нагадаємо, Папа Римський Франциск зустрівся 25 серпня під час візиту до Ірландії з вісьмома колишніми жертвами сексуальних зловживань з боку священиків. Як повідомили у Ватикані, бесіда тривала близько півтори години. Папа Римський особисто вибачився перед жертвами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: