ПАРЄ закликала Москву припинити підтримувати терористів на Донбасі

ПАРЄ закликала Москву припинити підтримувати терористів на Донбасі
Засідання ПАРЄ

Також ПАРЄ закликала РФ забезпечити дотримання прав людини в аннексированном Криму

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) закликала Російську Федерацію припинити підтримку бойовиків на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні ПАРЄ.

«Прийнявши проект резолюції на основі доповіді, підготовленої Егидіюсом Варейкісом (Литва), комітет закликав усі держави-члени використовувати свої спільні політичні зусилля, щоб покласти край конфлікту і страждань цивільного населення», - йдеться в повідомленні ПАРЄ.

Зазначено, що всі сторони війни повинні «звільняти і обмінювати військовополонених і людей, захоплених у заручники під час війни».

У прийнятому тексті міститься заклик до російської влади припинити будь-яку фінансову та військову підтримку незаконним збройним групам в Донецькій і Луганській областях, забезпечити дотримання прав людини та безпеки усіх людей, що живуть в аннексированном Криму, і забезпечити безперешкодний доступ до аннексированному Криму міжнародних організацій ПАРЄ також закликала Україну змінити Кримінальний кодекс у відповідності з положеннями міжнародного гуманітарного права.

«Українській владі слід привести Кримінальний кодекс у відповідності з положеннями міжнародного гуманітарного права, прийняти законодавство про дії з гуманітарного розмінування та переглянути закон про гуманітарну допомогу, щоб полегшити процедуру доставки гуманітарної допомоги постраждалим від війни територіям», - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що ПАРЄ обговорить проект резолюції на своєму наступному пленарному засіданні у Страсбурзі 22-26 січня 2018 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: