ПАРЄ занепокоєна закриттям української служби Euronews

ПАРЄ занепокоєна закриттям української служби Euronews

Асамблея закликає французьку владу уважно стежити за розвитком ситуації

Парламентська Асамблея Ради Європи (ПАРЄ) занепокоєна закриттям української служби Євроньюз. Про це йдеться в пункті 15 резолюції щодо нападів на журналістів та свободу ЗМІ в Європі, автором проекту якої є український депутат Володимир Ар’єв.

ПАРЄ висловила стурбованість з приводу повідомлень про плани Euronews закрити свою службу України та обмежити права журналістів.

Асамблея відзначає, що десятки співробітників Euronews приєдналися до страйку в штаб-квартирі компанії в Ліоні 15 грудня 2016 проти планів закрити свою українську службу і скоротити ряд інших послуг EuroNews.

«Асамблея закликає французьку владу уважно стежити за розвитком ситуації і переконатися в тому, що немає ніяких порушень чи обмежень законних прав працівників», - зазначили у ПАРЄ.

Нагадаємо,  5 грудня у штаб-квартирі телеканалу Euronews в Ліоні (Франція) відбувся попереджувальний одноденний страйк української, іранської, арабської та представників декількох інших мовних редакцій.

Ініціатором страйку 5 грудня стала українська редакція Euronews, яка складається з 17 працівників. Вона протестувала проти планів керівництва припинити мовлення українською з наступного квітня через брак фінансування. Журналісти заявляють також про нерівноцінний розподіл бюджетних коштів між всіма 13-ма мовними службами Euronews.

9 грудня журналісти Euronews висловили недовіру керівництву та прийняли заяву, де вказано, що цей ЗМІ більше не може розглядатися як незалежне та збалансоване.

Читайте про це в матеріалі «Главкома» «Говорить і показує Москва!» Як знищують українську службу Euronews

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: