Пашинський поскаржився, що нардепів не пускають інспектувати воєнні склади

Пашинський поскаржився, що нардепів не пускають інспектувати воєнні склади
Сергій Пашинський

У середу на 15.00 відбудеться відкрите засідання комітету, присвячене вибухам під Вінницею, – нардеп

Голова комітету з питань оборони і безпеки нардеп Сергій Пашинський («Народний фронт») під час погоджувальної ради заявив, що рішення, прийняті комітетом після вибухів у Балаклії, не були втілені, що призвело до вибухів під Калинівкою.

«Минуло півроку – і вибух складу у Калинівці показав, що нічого із запланованого не було зроблено. Не були навіть освоєні ті гроші, які ми додатково виділили – це 200 млн грн. Не було зроблено абсолютно нічого з тих управлінських рішень, які лежали на поверхні», – зазначив він.

Пашинський додав, що у середу на 15.00 відбудеться відкрите засідання комітету, присвячене вибухам під Вінницею.

«Не моя справа давати оцінку – це справа ГПУ… Півгодини тому мені подзвонили і сказали, що не дивлячись на те, що я у встановленому законом порядку написав відповідні листи про інспекцію народними депутатами воєнних складів боєприпасів, нардепів нашого комітету не допустили на інспекцію одного зі складів…», – повідомив він.

Як повідомляв «Главком», в ніч на 27 вересня в селищі поблизу Вінниці сталися вибухи на складах з боєприпасами та зброєю.

Військова прокуратура внесла до ЄРДР відомості за фактом вчинення диверсії у місті Калинівка Вінницької області, де напередодні сталася пожежа на військових складах, загалом відпрацьовуються чотири основні слідчі версії вчинення кримінального правопорушення.

Військові експерти вказують на ознаки теракту у вибухах під Вінницею.

Збройні сили України посилили охорону військових об'єктів по всій країні. 

Президент Петро Порошенко звернувся до керівників Генпрокуратури, СБУ, Нацполіції з вимогою знайти і притягнути до відповідальності винних у трагедії в Калинівці Вінницької області.

Станом на ранок 2 жовтня на території військового складу Міністерства оборони поблизу м. Калинівка у Вінницькій області спостерігається поодинока детонація боєприпасів.

Про перебіг подій на місці вибуху боєприпасів читайте тут.

Читайте також статтю «Главкома»: Провісники Апокаліпсиса. Що передувало вибухам у Калинівці і чому про це мовчить влада?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: