Павло Демчина: Навіть Холодницький назвав висунуту НАБУ підозру «витвором мистецтва»

Павло Демчина: Навіть Холодницький назвав висунуту НАБУ підозру «витвором мистецтва»
Павло Демчина (в центрі) та Юрій Луценко і Василь Грицак
Фото: Укринформ

Раніше НАБУ звинуватило начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ Павлу Демчині у нелегальному збагаченні

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький назвав твором мистецтва, що не містить доказів, повідомлення про підозру першому заступнику голови Служби безпеки України Павлу Демчині у незаконному збагаченні, яке йому підготував детектив НАБУ. Про це Холодницький заявив в ході свого брифінгу.

«Коли пишуть твори мистецтва замість доказової бази в підозрах, а потім, не встигла підозра прийти, вже говорять, що ми щось гальмуємо, це не кращий спосіб розповісти, що ми працюємо, а всі інші заважають», - сказав Назар Холодницький.

Крім цього, він розкритикував Національне антикорупційне бюро України за те, що поки Бюро займається провокаціями, реальні і масштабні корупційні справи не розслідуються.

«У нас з боку детективів повний саботаж у справі Приватбанку, у нас не йде розслідування у справі «Роттердам+», у нас не йдуть інші топ-провадження, які мають розслідуватися. Я не кажу, що в цьому хтось винен, але нам треба поставити крапку в цих виробництвах. А у нас цього немає. Я бачу повний саботаж, бачу нічні вояжі керівництва НАБУ. Я бачу міністра Омеляна з формальними ознаками злочину, я бачу мільярдні розкрадання по «Укрзалізниці» та «Укравтодору», коли люди вже дороги пікетують. Це топ-корупція», - заявив керівник САП.

Він також додав, що голова НАБУ Артем Ситник використовує своє відомство для розбірок зі своїми недругами.

«Те, що робить директор НАБУ, використовуючи для власної помсти і для задоволення власних нікчемних комплексів НАБУ як установу, терпіти вже не можна», - заявив Назар Холодницький.

Як відомо, раніше детектив НАБУ підготував проект підозри у нелегальному збагаченні начальнику Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ Павлу Демчині. Сам пан Демчина назвав цю підозру сфальсифікованою та заснованою на свідомо брехливих даних. За його словами, зроблено це з міркувань помсти йому за низку розкритих його підлеглими корупційних правопорушень з боку співробітників Національного антикорупційного бюро України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: