Перевірка документів та особистих речей: столична поліція переходить на посилений режим служби

Перевірка документів та особистих речей: столична поліція переходить на посилений режим служби

Поліція Києва 

Фото: Главком 

Киян та жителів області просять поставитися з розумінням до посилених заходів

Поліція Києва і столичного регіону з завтрашнього дня, 2 листопада, переходить на посилений режим несення служби. Про це повідомив в Facebook спікер Національної поліції Ярослав Тракало.

Такі заходи в поліції пояснюють ускладненням оперативної обстановки в столиці і області, обумовлених здійсненням низки резонансних злочинів. В якості прикладу в поліції призвели замах на Адама Осмаєва та вбивство Аміни Окуєвої.

«Профілактичні заходи будуть проводитися з метою протидії злочинності, діяльності організованих злочинних груп, а також виявлення та вилучення з незаконного обігу зброї, боєприпасів та вибухівки. До проведення заходів буде залучено особовий склад усіх підрозділів поліції, а також Національної гвардії», - сказано в повідомленні.

З завтрашнього дня буде збільшено кількість поліцейських нарядів. Вони спільно з кінологами будуть відпрацьовувати автодороги, залізничні та автовокзали, аеропорти, місця масового скупчення людей.

У поліції закликали киян і жителів області поставитися з розумінням до посилених заходів.

«Співробітники поліції можуть просити пред'явити документи з метою ідентифікації особистості та проводити поверхневий огляд речей громадян і власників транспортних засобів - на предмет виявлення заборонених предметів і речей. Такі заходи спрямовані виключно на забезпечення безпеки всіх законослухняних громадян», - написав спікер Нацполіції.

Нагадаємо, в минулий раз посилення охорони правопорядку в Києві вводилося з 17 жовтня. Тоді в центрі міста проходили масові акції протесту, тому урядовий квартал був буквально оточений силовиками.

Зазначимо, за кілька днів до вбивства Окуєвої в Києві було здійснено замах на народного депутата Ігоря Мосійчука. Зараз він у лікарні.

Як повідомлялося, Україна посилила контроль на кордоні з Росією.

Напередодні секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що СБУ, Нацполіції та Держприкордонслужбі доручено посилити антитерористичний і контррозвідувальний режим.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: