Перший день з Трампом був для Росії невдалим: рубль і нафта просіли

Перший день з Трампом був для Росії невдалим: рубль і нафта просіли

Рубль упав після перемоги Трампа на виборах в США

Після перемоги республіканця Дональда Трампа на президентських виборах в США російська національна валюта впала до долара і євро. На підсумки голосування в Сполучених Штатах гостро відреагували ціни на нафту: вони пішли вниз.

Практично відразу після відкриття торгів на Московській біржі курс євро впритул наближався до 72 рублів, оновивши таким чином максимум з вересня: станом на 11:48 мск єдина європейська валюта коштувала вже 70,93 рубля, долар - 63,86.

Російській Федерації виключають серйозний вплив на рубль і російську економіку після виборів у США. Про це заявив міністр фінансів Росії Антон Силуанов, повідомляє РБК.

Зокрема, він зазначив, що російські фінансові ринки продемонстрували «стриману реакцію» на підсумки виборів у США. «Не варто чекати серйозного впливу на російську економіку і рубль...Це відрадний факт, так як саме на стабілізацію очікувань і зниження залежності від зовнішніх факторів були спрямовані бюджетна та грошово-кредитна політика, яка проводиться», - заявив Силуанов, зазначивши, що не чекає змін в поведінці іноземних інвесторів.

Нагадаємо, у США завершилося голосування на президентських виборахТрамп набрав понад 270 голосів вибірників, необхідних для перемоги. Хілларі Клінтон уже привітала республіканця з перемогою, визнавши свою поразку.

Тим часом радник президента РФ Сергій Глазьєв вважає, що новообраний президент США Дональд Трамп скасує антиросійські санкції. Глава Європарламенту Мартін Шульц очікує можливого ускладнення відносин із СШАпри новому президенті Дональді Трампі.

Читайте також статтю «Главкома» «Дональд Трамп – «кошмар», якого боялася не лише Україна, а й уся Європа»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: