Перший окупант сьогодні здався легіону «Вільна Росія»

Перший окупант сьогодні здався легіону «Вільна Росія»
Сьогодні перший окупант здався легіону «Вільна Росія» – російським добровольцям
фото ілюстраційне

Добровольці легіону «Вільна Росія» воюють за Україну

Перший російський солдат сьогодні здався легіону «Вільна Росія» – російським добровольцям, які воюють за Україну. Таку інформацію оприлюднив радник голови Офісу президента Олексій Арестович у інтерв’ю каналу «Фейгін Live».

«У нас чудова новина. Сьогодні перший російський солдат сьогодні здався в полон із листівкою легіон «Вільна Росія. Він прийшов з листівкою і сказав, що я здаюсь легіону «Вільна Росія». Давно шукав можливість і ось хочу», – сказав Арестович.

Минулого тижня стало відомо, що за Україну проти російських окупантів зголосився воювати легіон «Вільна Росія», який було сформовано із роти (понад 100 осіб) армії РФ, що добровільно перейшли на українську сторону. Перші добровольці розпочали індивідуальну попередню підготовку.

Зазначається, що особовий склад легіону під керівництвом інструкторів зі Збройних сил України вивчав особливості роботи шведсько-британської переносної протитанкової керованої ракети малої дальності NLAW (англ. Next Generation Light Anti-tank Weapon – полегшена протитанкова зброя наступного покоління).

Командири підрозділів «Вільної Росії» ознайомилися з оперативною обстановкою на фронтах. Також у легіоні висловили спільне побажання від усіх добровольців провести перший бій проти «ланцюгових собак режиму Путіна – кадировців».

Раніше українська розвідка Міноборони оприлюднила відеозвернення командира цієї роти армії РФ, яка перейшла на бік України, до російських офіцерів. Він зізнався, що 24 лютого разом із підлеглими «зайшов на територію незалежної України, виконуючи злочинний наказ диктатора Путіна».

За його словами, вже 27 лютого за допомогою співробітників СБУ вони перейшли на український бік, щоб «захистити українців від справжніх фашистів». Земляків, військових путінської армії він закликав вступати до лав «Вільної Росії», щоб разом врятувати також власні народ і країну «від приниження та розрухи».



Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: