Піонтковський: Більшість населення Росії просто зраділа б, якби Чечня відділилась

Піонтковський: Більшість населення Росії просто зраділа б, якби Чечня відділилась
Андрій Піонтковський

Російський політичний діяч розповів, як Путін програв війну Чечні

Російський політичний діяч, біженець, який виїхав з РФ Андрій Піонтковський в інтерв’ю «Главкому» заявив, що більшість населення Росії просто зраділа б, якби Чечня вийшла зі складу Росії.

«Я взагалі закликаю до виходу Росії зі складу Чечні. Бо Чечня вже отримала таку владу в країні… Фактично Путін програв війну і платить данину, це всі люди розуміють. Це принизливо для росіян. А де Чечня, там і Інгушетія. Втрата Північного Кавказу не була б трагедією для російської національної свідомості», - вважає він.

На думку професора Михайла Савви, є два сценарії розвитку подій. Перший – це дострокові вибори президента РФ або його повалення, а другий – це поступове погіршення економічної ситуації в Росії як до, так і після президентських виборів 2018 року.
«Які наслідки можливі? – зазначає Піонтковський. - Або президента Путіна буде повалено внаслідок палацового перевороту, і це буде швидко, або ж, якщо еліти не виявлять рішучість, на Росію чекає повільне гниття. Інших варіантів просто немає».

Довідка:

Андрій Піонтковський, 76 років, кандидат фізико-математичних наук, російський політичний діяч, публіцист. Колишній член Координаційної ради російської опозиції. З 2004 року член партії «Яблоко». Був членом ініціативної групи з висування Володимира Буковського кандидатом у президенти Росії на виборах 2008 року. Є категоричним противником президента Володимира Путіна і правлячої в Росії «Єдиної Росії». Ще до анексії Криму заявляв, що Кремль намагається розколоти Україну. У вересні 2014 року підписав заяву з вимогою «припинити агресивну авантюру: вивести з території України російські війська і припинити пропагандистську, матеріальну і військову підтримку сепаратистів на Південному Сході України». У лютому 2016 року залишив Росію, побоюючись кримінального переслідування після виявлення Генпрокуратурою ознак екстремізму в статті «Бомба, що готова вибухнути», опублікованій на сайті «Эхо Москвы».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: