Після навчань на Кубі РФ підписала меморандум із Венесуелою – огляд ISW

Після навчань на Кубі РФ підписала меморандум із Венесуелою – огляд ISW
Після нещодавніх військово-морських навчань на Кубі, Росія намагається розширити впливи в Америці і підписала ще меморандум з Венесуелою
фото: wikipedia.org

Як Москва вибудовує «альтернативу євразійству»

Росія та Венесуела підписали меморандум про взаєморозуміння, спрямований на протидію «примусовим заходам». Цей документ, як припускають в Інституті вивчення війни (ISW) ймовірно, має продемонструвати Заходу, що Кремль має вплив у Західній півкулі.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров і міністр закордонних справ Венесуели Іван Гіль Пінто зустрілися 11 червня під час саміту БРІКС і підписали Меморандум про взаєморозуміння, який МЗС Росії охарактеризувало як намір розробити спільну стратегію боротьби.

І Венесуела, і Росія надали доволі обмежені деталі щодо особливостей Меморандуму.

МЗС Венесуели оголосило про Меморандум у своїх акаунтах у соціальних мережах 11 червня, але видалило це оголошення зі свого офіційного вебсайту, а МЗС Росії повідомило про початкову зустріч Лаврова і Гіля 11 червня, але не оголошувало про Меморандум аж до 25 червня.

Сам Меморандум про взаєморозуміння також нечіткий, зазначають в ISW. Інформація про підписання цього документу відбулася після військових навчань російського флоту поблизу Гавани, Куба, що відбулось 12-17 червня. Нагадаємо, кораблі ВМС Росії прибули у кубинський порт Гавана напередодні запланованих військових навчань у Карибському морі. Після цього, за чутками, як пише ISW, російський флот зупинився у Венесуелі.

Нещодавно Кремль заявив про свою зацікавленість у розширенні співпраці з Венесуелою, і Москва, ймовірно, має намір цим новим Меморандумом про взаєморозуміння поширювати російські наративи про новий багатополярний світ у країні, яка не ідентифікує себе з альтернативною «євразійською архітектонікою безпеки».

Читайте також: США відправляють кораблі до берегів Куби для стеження за флотом Росії

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: