США відправляють кораблі до берегів Куби для стеження за флотом Росії

США відправляють кораблі до берегів Куби для стеження за флотом Росії
США стежить за навчаннями росіян на Карибах
фото із відкритих джерел

У навчаннях ВМФ РФ на Карибах задіяно також ядерний підводний човен

Військово-морські сили США простежать за навчаннями російського ВМФ на Кубі. Про це пише CBS News із посиланням на неназваних американських чиновників. За інформацією журналістів, з цією метою Пентагон виділив шість кораблів.

Розвідка США встановила, що підводний човен у групі кораблів ВМФ РФ є ядерним, але він не несе ядерної зброї. «Хоча навчання не розглядають у США як загрозу, американські кораблі будуть розгорнуті для стеження за росіянами», – уточнили американські ЗМІ.

«Ми не маємо жодних ознак і не очікуємо, що ядерна зброя буде задіяна тут під час цих навчань або завантажена на ці судна», – сказав речник Білого дому з національної безпеки Джон Кірбі минулого тижня.

«Очевидно, що росіяни висловлюють своє невдоволення тим, що ми робимо для України», – сказав Кірбі. - Тож ми будемо спостерігати за цим, ми будемо стежити. Але ми не очікуємо, що виникне якась безпосередня загроза або будь-яка загроза взагалі для американської національної безпеки в регіоні. У Карибському регіоні чи будь-де ще».

Для спостереження за навчаннями росіян біля берегів Куби США направили два есмінці, два кораблі з гідролокаторами та ще три американські військові судна.

Раніше агентство Reuters писало, що російські кораблі та літаки будуть перекинуті до Карибського басейну для участі у навчаннях. Співрозмовник видання стверджував, що судна заходитимуть до портів Куби і, можливо, зроблять зупинку у Венесуелі. Російська військово-морська група, що складається з трьох кораблів і атомного підводного човна, зайде у порт Гавани з 12 по 17 червня. 

Напередодні, як пише The Associated Press, американські чиновники повідомили, що російські військові кораблі і літаки прибудуть до Карибського моря для проведення навчань як  відповідь на підтримку України з боку США. Один із співрозмовників зазначив, що таким чином Кремль хоче показати, що «все ще може якоюсь мірою демонструвати силу на глобальному рівні».

Читайте також: Російські військові кораблі прямують на Кубу: ЗМІ проаналізували, чи є загроза для США

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: