Після «героїчного» об’єднання слуги народу хочуть розділити Мінекоенерго на Міненерго і Мінекології

Після «героїчного» об’єднання слуги народу хочуть розділити Мінекоенерго на Міненерго і Мінекології

На сьогоднішньому засіданні екокомітету за участі представників Мінекоенерго прийнято рішення про доцільність роз’єднання Міністерства енергетики та захисту довкілля України

Комітет Верховної Ради з питань екологічної політики та природокористування ухвалив рішення про доцільність роз’єднання Міністерства енергетики та захисту довкілля на два самостійні відомства.

Про це в четвер, 14 травня, повідомив голова комітету, народний депутат від фракції «Слуга народу» Олег Бондаренко у Facebook.

«На сьогоднішньому засіданні екокомітету за участі представників Мінекоенерго, великої кількості громадських організацій, було прийнято рішення про доцільність роз’єднання Міністерства енергетики та захисту довкілля України», – написав Бондаренко.

Як відомо, у 2019 році уряд об’єднав Міністерство енергетики та вугільної промисловості з Міністерством екології та природних ресурсів.

«… маємо вкотре рішучу реформу «слуг» – профільний комітет Верховної Ради визнав необхідність розділення Міненерго на Міненерго і Мінекології. В серпні Мінекології будо ліквідовано Зеленським і «слугами» в рамках турборежиму. Також тоді ж зелені бездумні кнопочки ліквідували Міністерство окупованих територій. Два місяці тому воно було знову створено. Чекаю перейменування ОП на АП. Настав час реформ», – прокоментувала у Facebook цю ініціативу народна депутатка від «Європейської солідарності» Ірина Геращенко.

Нагадаємо, у лютому під час наради в офісі президента за участю представників Кабміну і Верховної Ради прийняли рішення відновити Міністерство з питань тимчасово окупованих територій.

Тодішня міністерка у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда анонсувала, що відомство буде розділено, адже питання реінтеграції не поміщалися у функціонал одного, навіть об’єднаного відомства, і була потреба в міжсекторальному співробітництві.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: