Після Євромайдану столичний метрополітен «заміновували» 135 разів

Після Євромайдану столичний метрополітен «заміновували» 135 разів
Начальник КП «Київський метрополітен» Віктор Брагінський. Фото: liga.net

З початком війни на Донбасі стратегічні об’єкти інфраструктури посилили заходи безпеки

Віктор Брагінський, начальник КП «Київський метрополітен» в інтерв’ю «Главкому» розповів, що починаючи з 2014 року було зафіксовано 135 дзвінків з повідомленнями про мінування метро.

«На щастя, в жодному з випадків інформація про наявність вибухонебезпечних речовин не підтвердилась. Однак в кожному випадку ми діяли за порядком, розробленим разом із правоохоронними органами. Проводили повну евакуацію пасажирів, закривали станцію на вхід і вихід. І спільно із правоохоронцями проводили огляд станції. Це все - незручності для пасажирів, безумовно, стрес для наших співробітників, збивається весь ритм роботи», - зазначив він..

Крім того, з початком війни на Донбасі стратегічні об’єкти інфраструктури посилили заходи безпеки. Втім, саме з міркувань безпеки керівник столичного метрополітену не може говорити про всі аспекти щодо цих заходів.

«На кожній станції метрополітену в нас є камери, ми покрили відеоспостереженням усі приховані кутки. Регулярно проводимо навчання наших співробітників з МНС, з поліцією. Постійно відбуваються тренування, є нічні відпрацювання з проведення евакуації», - розповів начальник КП «Київський метрополітен».

Брагінський додав, що головну роль у безпеці відіграють правоохоронні органи.

«Основне завдання метрополітену - перевезення пасажирів. І в будь-яких ситуаціях, в першу чергу, маємо забезпечити рух, щоб пасажири на інших гілках та поїздах їхали в звичному режимі. Здається, лише в чотирьох випадках правоохоронні органи знайшли людей, які телефонували й повідомляли про мінування», - резюмував Брагінський.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: