Північна Корея заперечує факт про вкрадені мільярди завдяки кібератакам

Північна Корея заперечує факт про вкрадені мільярди завдяки кібератакам
Північна Корея заперечує заяви про вкрадені завдяки кібератакам мільярди доларів

Всього КНДР здійснила 35 кібератак, постраждали щонайменше 17 країн, зазначається у звіті незалежних експертів

Північнокорейська влада назвала помилковими і сфабрикованими заяви про те, ніби країна завдяки кібератакам на банки і кріптовалютні біржі змогла заробити $ 2 млрд.

Про це повідомляє Центральне телеграфне агентство Північної Кореї із посиланням на заяву представника Національного координаційного комітету КНДР по боротьбі з відмиванням грошей і протидії фінансовій тероризму.

«В останні дні США та інші ворожі сили поширюють зловмисні чутки про те, ніби ми використовували хакерів для незаконного переказу $ 2 млрд, необхідних для програми розробки зброї масового знищення», — прокоментувала доповідь ООН північнокорейська влада.

У звіті незалежних експертів, спрямованого до Ради безпеки ООН, згадуються кілька хакерських угруповань, включаючи Lazarus, за якими стоїть північнокорейська влада. Жертвами хакерів, згідно з дослідженням, стали банки і криптовалютні біржі. Всього КНДР здійснила 35 кібератак, постраждали щонайменше 17 країн.

У заяві керівництва КНДР всі ці висновки називаються «кричущою брехнею», а їхнє використання порівнюється з «абсурдною спробою відродити старі прийоми, що застосовувалися гітлерівської пропагандистською машиною подає: «Якщо повторити брехню сотню разів, вона зійде за правду».

Мета цього, на думку північнокорейського керівництва, полягає «у прагненні ворожих сил очорнити образ КНДР і створити привід для виправдання санкцій і тиску на країну».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: