Події в одеському Літньому театрі можуть бути «відповідним ходом» Ківана - експерт

Події в одеському Літньому театрі можуть бути «відповідним ходом» Ківана - експерт

Запеклість, масштаб зіткнень, характер травм правоохоронців слабо в'яжуться з мирною акцією - Золотарьов

Події в одеському Літньому театрі можуть бути «відповідним ходом» одеського бізнесмена Аднана Ківана на обшуки в офісах. Таку думку висловив експерт Андрій Золотарьов на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

«Запеклість, масштаб зіткнень, так і характер травм правоохоронців «черепно-мозкова травма, струс головного мозку, гематоми, удари, хімічні опіки шкіри і верхніх дихальних шляхів, а також кон'юнктиви хімічного походження» якось слабо в'яжуться з анонсованою на перший погляд цілком мирною акцією «Літній сад – наш». Тим більше, що такий поворот подій, схоже, виявився несподіваним і для одеситів, коли на авансцену вийшли підготовлені до вуличних сутичок бійці», - написав він.

Золотарьов зазначив, що днем раніше «з досить нервовим і емоційним зверненням» на місцевому телеканалі виступив глава Kadorr group Аднан Ківан. Ківан звинуватив силовиків у тиску на його бізнес. «В Одесі Ківана знають як людину з дуже широким колом можливостей, який менше всього схожий на «терпилу». Ось і виникає питання, чи не є події у Літньому відповідним ходом скандального бізнесмена сирійського походження Аднана Ківана. Довгий час вважалося, що Ківан «недоторканний», у всякому разі проблем у його бізнеса не спостерігалося. Обшуки в офісах, схоже, виявилися для нього неприємним сюрпризом. Як і те, що було вилучено понад 100 печаток фіктивних підприємств, разом з 20 мільйонами готівки», - написав експерт.

«Будь-якій людині, знайомій з реаліями бізнесу по-українськи, зрозуміло, навіщо така кількість печаток фіктивних фірм, так само як і зрозуміло, які це втрати і проблеми для бізнесу. Побоїще 18 листопада - тривожний сигнал. Фактор сили міцно прописався в українській політиці, боюся, і в бізнесі подібне одеському використання «моджахедів за наймом», по ходу, стане побутовим явищем», - резюмував він.
Нагадаємо, народний депутат назвав бізнесмена, який «приклав руку» до заворушень в Одесі.

Зазначимо, запланована на 18 листопада зустріч власників території, на якій розташований Літній театр в Одеському міському саду, з громадськістю була зірвана радикалами, які напередодні влаштували напад на український театр в Одесі.

В ході акції на захист зелених насаджень Міського саду сталася масова бійка з вибухами петард і димовими шашками.

Спочатку повідомлялося про шість постраждалих правоохоронців. Також  у зіткненнях в Одесі розбили голову начальнику поліції.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: