Подругу Путіна позбавили депутатської недоторканності

Подругу Путіна позбавили депутатської недоторканності
Марін Ле Пен і Володимир Путін

Ле Пен позбавили депутатського імунітету тільки у одній справі

Бюро французьких Національних зборів в середу, 8 листопада, проголосувало за зняття депутатської недоторканності з лідера партії «Національний фронт» Марін Ле Пен.

Причина - відкрите прокуратурою розслідування у справі про публікацію фотографій жертв терористичної організації «Ісламська держава». У грудні 2015 року голова «Нацфронту» опублікувала у своєму твіттері зображення страт ІДІЛ.

Ле Пен позбавили депутатського імунітету тільки у цій справі, воно не стосується численних розслідувань про фінансову діяльність партії.

Раніше, 27 вересня, у тій самій справі про «поширення шокуючих зображень» депутатської недоторканності позбавили Жильбера Коллара, іншого депутата «Нацфронту». Ле Пен і Коллар опублікували фотографії в своїх акаунтах в твіттері, щоб «висловити протест» проти «порівняння» «Нацфронту» з ІДІЛ. У грудні 2015 ефірі радіо RMC французький арабіст Жиль Кіпель заявив, що «Ісламська держава» і «Нацфронт» - «два схожих феномена». Він, втім, підкреслив, що схожість полягає тільки в прагненні поставити на перше місце «повернення до ідентичності» - національної та релігійної.

69-річного Коллара називають одним з наближених Марін Ле Пен. Він був одним з декількох членів партії, які здійснювали візити до самопроголошеної Донецьку народну республіку (ДНР).

Марін Ле Пен, у свою чергу, відома дружніми стосунками із президентом РФ Володимиром Путіним. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: