Поліція просить журналістів надати свідчення у справі щодо списків «Миротворця»

Поліція просить журналістів надати свідчення у справі щодо списків «Миротворця»
Інтернет-ресурсу «Миротворець»

Для звернення при собі необхідно мати паспорт та посвідчення журналіста

Київська поліція запрошує представників ЗМІ надати свідчення в рамках розслідування за фактом публікації на сторінках інтернет-ресурсу «Миротворець» списків журналістів, які начебто акредитовані у самоназваних «ДНР» та «ЛНР» за статтею про «перешкоджання законній професійній діяльності журналістів».

Відповідне розслідування проводиться за дорученням столичної прокуратури, повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції у місті Києві.

«З метою об’єктивного розслідування та вжиття невідкладних заходів реагування поліція просить представників мас-медіа, чиї прізвища та контактні дані розміщені на сторінках вищезазначеного сайту та які внаслідок цього зазнали чи зазнають перешкоджання їх законній професійній діяльності, звернутися до слідчого управління ГУНП у місті Києві для дачі свідчень у якості свідків із приводу зазначених фактів», – йдеться у повідомленні.

Зауважується, що для звернення при собі необхідно мати паспорт та посвідчення журналіста.

Нагадаємо, сайт «Миротворець» опублікував контакти журналістів, які отримували акредитацію в самоназваних «ДНР/ЛНР».

Після обурення українських та міжнародних ЗМІ, а також низки правозахисних та міжнародних організацій, сайт заявив про своє закриття.

Прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження через оприлюднення персональних даних журналістів. А Національна поліція повідомила про початок розслідування щодо оприлюднення даних журналістів на сайті «Миротворець».

Пізніше сайт «Миротворець» скопіював список акредитованих в Росії журналістів. Згодом повідомлялось, що сайт «Миротворець» з 3 серпня 2016 року, стає електронним засобом масової інформації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: