Поліція відпустила 20 із 24 затриманих, які напередодні напали на виборчу дільницю на Дніпропетровщині

Поліція відпустила 20 із 24 затриманих, які напередодні напали на виборчу дільницю на Дніпропетровщині
Розтрощена дільниця на Дніпропетровщині

За даними поліції, під час нападу тілесні ушкодження отримали три правоохоронці

Правоохоронці відпустили 20 з 24 доставлених до відділку нападників на виборчу дільницю с. Майське Синельниківського району Дніпропетровської області. Про це повідомляє Головне управління поліції Дніпропетровщини.

«Усього до Синельниківського відділу поліції було доставлено 24 особи, з них 4-х затримано в порядку статті 208 КПКУ. Усі четверо – мешканці Дніпропетровської області», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що наразі з ними проводяться оперативно-слідчі дії та вирішується питання про обрання їм міри запобіжного заходу.

«Інші доставлені молодики опитані. У ході слідства буде встановлена та вивчена роль кожного в даній події», - додали в поліції.

За словами т.в.о. начальника ГУНП в Дніпропетровській області Олега Грозя, зловмисників розшукали під час плану «Перехоплення».

«Під час обшуку автівок було вилучено велику кількість зброї – 6 одиниць мисливської зброї, 2 газові пістолети, значна кількість патронів, 4 бронежилети, складний ніж, 2 дерев’яні бити, страйкбольна рушниця, 4 предмети, схожі на петарди, фрагмент металевої арматури, 3 пляшки з речовиною, зовні схожою на запальну.  Вся зброя зареєстрована на чоловіків, які перебували в автомобілях», - сказав Грозь.

За фатом нападу на ДВК поліція відкрила кримінальні провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч. 3 ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права) Кримінального кодексу України.

Як відомо, 29 жовтня близько 18:30 на виборчу дільницю у с. Майське зайшло 24 невідомі особи, які пошкодили майно, кинули димові шашки та намагалися пошкодити виборчу документацію, зокрема урни з бюлетенями.

За даними поліції, під час нападу тілесні ушкодження отримали три правоохоронці, але зірвати виборчий процес зловмисникам не вдалося.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: