Політдиректори Нормандської четвірки обговорили миротворчу місію ООН на Донбасі

Політдиректори Нормандської четвірки обговорили миротворчу місію ООН на Донбасі

«Блакитні каски» ООН

Для України залишається принциповим, щоб мандат миротворчої операції поширювався на всю тимчасово окуповану територію

У четвер, 26 липня, в Берліні відбулася зустріч політичних директорів МЗС країн Нормандської четвірки - України, Росії, Німеччини та Франції.

Про це у четвер ввечері повідомляє у Facebook прес-служба МЗС України.

«Відбулася предметна дискусія щодо модальностей майбутньої миротворчої операції за мандатом ООН, яка має сприяти виконанню Мінських домовленостей та відновленню суверенітету України над тимчасово окупованими територіями Донецької та Луганської областей. Попри існування істотних розбіжностей з російською стороною, представники України, Німеччини, Франції та Росії домовилися продовжити роботу над визначенням базових принципів миротворчої операції у зоні конфлікту», - йдеться у повідомленні.

Для України, зокрема, залишається принциповим, щоб мандат миротворчої операції поширювався на всю тимчасово окуповану територію включно з державним українсько-російським кордоном у зоні конфлікту.

Також Україна наполягає на виведенні іноземних збройних формувань, військової техніки та найманців, а також сприянні встановленню миру в регіоні.

Нагадаємо, у середині липня президент України Петро Порошенко запевнив, що миротворчу місію на Донбасі підтримали всі країни НАТО.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: