Політв'язень Балух написав листа Порошенку

Політв'язень Балух написав листа Порошенку
Володимир Балух

Балух зазначає, що понад усе прагне «зберегти Україну від дзеркальної відповіді на дії агресора»

 Український політв'язень Володимир Балух написав листа президенту України Петру Порошенку. Про це написав заступник Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз у своєму Facebook.

«Шановний пане Президент України! Мені випала честь бути одним з тих, за визволення кого з московитського полону бореться вся Україна», - написав Балух.

Балух зазначає, що понад усе прагне «зберегти Україну від дзеркальної відповіді на дії агресора».

«Щиро сподіваюсь, що гіркий досвід історії таки згуртує цивілізований світ та додасть рішучості і солідарності діям керівництва його країн, аби не заходити на чергове коло кривавих лазень, а зупинити знахабнілого агресора, хай навіть зазнавши при цьому тимчасових фінансових втрат і деякі бізнесових незручностей. З місця, де перебуваю зараз я, важко об’єктивно оцінювати повноту і ефективність дій держави в напрямку протидії впливу кремлівської пропаганди на ставлення до її політики громадян і урядів інших країн світу, але те, що Україна не пасе задніх у цій справі, надає повного оптимізму і віри, що зруйновані долі і занедбані родини політично ув’язнених агресором громадян України не марні і не залишаться осторонь цього процесу», – написав Балух.

Він також сподівається, що Крим і Донбас повернуться під контроль України.

«Я впевнений, що Україна відстоїть своє право жити і гідно господарювати на Богом даних нам землях Криму і Донбасу набагато швидше, ніж на це сподівається кремлівська кліка і факту взяття ними в заручники громадян іншої держави ще належить відіграти в цьому не останню роль», - додав Володимир Балух.

Нагадаємо, український політв’язень Володимир Балух оголосив сухе голодування.

Напередодні повідомлялося, що у камері Балуха окупанти встановили відеоспостереження.

Як відомо, Балух голодує через незгоду з судовими переслідуваннями, які називає сфальсифікованими. За словами адвоката Ольги Дінзе, активіст за час голодування втратив 30 кг ваги.

21 червня президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним, в ході якої закликав звільнити українських заручників, які утримуються в російських тюрмах та на окупованих Росією територіях.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: