Поляков прибув у ГПУ на допит

Поляков прибув у ГПУ на допит
Нардеп Максим Поляков

Максим Поляков сподівається, що Генпрокуратура викличе на допит главу НАБУ Артема Ситника

Народний депутат від «Народного фронту» прибув у Генеральну прокуратуру для допиту. Про це він повідомив в ефірі «112 Україна».

«Я прийшов у Генеральну прокуратуру, сподіваюся, що мене допитають як потерпілого щодо тих провокацій, які здійснюються проти мене», - сказав він.

Поляков стверджує, що ГПУ також має викликати на допит директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника з цього питання.

Окрім того нардеп заявив, що не збирається носити електронний браслет та здавати закордонні паспорти.

Нагадаємо, Поляков підозрюється у вчиненні дій, передбачених ч. 4 ст. 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України.

За даними САП, 19 червня детективи НАБУ за процесуального керівництва САП затримали 7 осіб, причетних до вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні. За версією слідства, злочин вчинено за участю народних депутатів України. Наразі, за даними САП, встановлена ймовірна причетність двох народних обранців – Максима Полякова та Борислава Розенблата. Ця операція відбувалась за співпраці з ФБР США.

У САП повідомили, що слідство встановило щонайменше п’ять епізодів злочинної діяльності, в результаті якої затримані особи, які, діючи в інтересах вказаних народних депутатів, отримали від представника іноземної компанії неправомірну вигоду на загальну суму понад 300 тис. дол. США. За даними САП, ці кошти використано для ініціювання депутатами змін до законів, підготовки законопроектів та їх внесення до Верховної Ради, незаконного впливу на посадових осіб Держгеокадастру, Держлісагентства, Держгеонадр України, органів місцевого самоврядування, суду та прокуратури з метою безперешкодного ухвалення рішень на користь зазначеної іноземної компанії.

Поляков вніс 304 тисячі гривень застави, призначену йому судом 21 липня.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить нардепа не ховатися і з'явитися у поліцію за електронним браслетом. Вказано, що одразу після рішення суду Полякова викликали в поліцію Черкаської області, щоб надіти електронний браслет. Але нардеп на виклик не з'явився, на зв'язок не виходив.

Адвокати Полякова заявили, що нардеп не збирається носити браслет.

Також Поляков звинуватив прокуратуру у скоєнні злочину

Поляков подав до Апеляційного суду Києва скаргу на рішення суду першої інстанції в частині, яка зобов'язує його, серед іншого, носити електронний браслет і здати всі закордонні паспорти.

Генпрокуратура внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення у справі стосовного того, що співробітник НАБУ підробив підпис помічниці Полякова Тетяни Любонько

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: