Поляков знайшов, в чому ще звинуватити Ситника: на цей раз - у розголошенні держтаємниці

Поляков знайшов, в чому ще звинуватити Ситника: на цей раз - у розголошенні держтаємниці
Максим Поляков

Нардеп просить Антикорупційну прокуратуру провести розслідування щодо директора НАБУ

Народний депутат Максим Поляков («Народний фронт») стверджує, що Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник здійснив грубе правопорушення, яке може загрожувати йому кримінальною відповідальністю. Про це парламентар повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Вчора послухав цікавий аудіозапис, де директор НАБУ, під час поїдання чіпсів з пивом розповідає дівчатам, як він бореться з корупцією в державі, розкриваючи відомості, що становлять державну таємницю. Під час відвертої розмови Артем Сергійович навіть деталізує безліч цікавих речей, зокрема і те , що екс-Генпрокурору Шокіну «... необхідно віддати честь» і «... при всій повазі, владі Януковича ...», розповідає і про прослуховування дружини високопосадовця з подругою, яка скаржиться на те, що «... Телефони постійно прослуховуються, їздять за мною ... Зробили з мене мільйонершу. Тепер шукають, де я взяла ці мільйони ... Навіть якщо заробила мільйони іншим шляхом ...».

При цьому в своєму пості депутат Поляков вказує, що такі дії Ситника безпосередньо порушують закон і підпадають під дію ст. 328 КК України (Розголошення державної таємниці) і тягнуть за собою покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Народний обранець зазначив, що він вже відповідним чином відреагував на такі діяння Ситника і направив депутатський запит до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури з вимогою встановити і допитати осіб, чиї голоси присутні на даному аудіозапису і, зокрема, дуже нагадує голос директора НАБУ Ситника.

Як повідомлялось, Поляков, якого НАБУ підозрює у корупції, звинуватив Ситника у причетності до вбивства та розкрадання землі.

Читайте матеріал «Главкома» Життя без недоторканності. Як «бідують» Онищенко, Довгий, Розенблат та Новинський

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: