Помісна церква вирішила не припиняти богослужіння на час карантину

Помісна церква вирішила не припиняти богослужіння на час карантину

Уряд офіційно не закриває церкви, однак забороняє масові релігійні заходи

Православна церква України станом на зараз не бачить підстав для загальної заборони проведення богослужінь за участю не більше як 10 осіб.

Про це йдеться у повідомленні Православної церкви України.

Там зазначають, що у постанові Кабінету міністрів з 6 квітня забороняють «масові релігійні заходи», однак не роз’яснюють, від якої кількості учасників захід вважається «масовим».

Щоб це з’ясували, 4 квітня провели онлайн-нараду між Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій та керівником Національної поліції Ігорем Клименком.

«Під час наради пан Клименко повідомив, що проведення богослужінь у храмах з дотриманням санітарних карантинних норм та участю не більше 10 осіб — не забороняється. Водночас постанова КМУ накладає заборону на пересування, що на практиці обмежуватиме можливість мирян приходити до храмів», — інформують у ПЦУ.

Як обіцяють, найближчими днями церквам мають надати загальні роз’яснення та вказівки про порядок виконання карантинних обмежень.

Нагадаємо, влада України посилює карантинні заходи з метою стримування пандемії коронавірусу COVID-19. Відповіжна постанова уряду опублікована у п'ятницю, 3 квітня.

Зазначимо, українцям з понеділка можна виходити на вулицю лише з документами і в масці. Глава уряду зазначив, що що жорсткі обмеження - це тенденція, до якої дедалі частіше вдаються держави по всьому світу.

Також Кабінет міністрів закликає українців утриматись від шашликів, від прогулянок парками на найближчі 3-4 тижні у зв'язку з посиленням карантину в Україні.

Глава уряду Денис Шмигаль заявив, що у кінці квітня уряд поетапно послаблюватиме карантинні обмеження, якщо зменшиться кількість хворих на Covid-19.

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: