Понад 60% багатоповерхівок вже мають теплові лічильники

Понад 60% багатоповерхівок вже мають теплові лічильники

Станом на кінець 2014 року рівень оснащеності приладами комерційного обліку теплової енергії багатоквартирного житла становив лише 32%, а на кінець 2015 року зріс до 51%.

Станом на листопад цього року лічильниками обліку тепла оснащено 61% багатоквартирного житла, а до кінця року ця цифра може сягнути 88%.

Про це зазначається у заяві Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

«Станом на листопад 2016 року оснащеність приладами обліку теплової енергії досягла 61%. При виконанні затверджених на 2016 рік інвестиційних програм оснащеність засобами обліку теплової енергії багатоквартирного житла досягне 88%», - ідеться в повідомленні.

При цьому у відомстві нагадали, що станом на кінець 2014 року рівень оснащеності приладами комерційного обліку теплової енергії багатоквартирного житла становив лише 32%, а на кінець 2015 року зріс до 51%.

Водночас у НКРЕКП наголосили, що на сьогоднішній день залишаються «міста-аутсайдери, де органи місцевого самоврядування не звертають уваги на прозорість нарахувань за спожиту комунальну послугу та блокують впровадження заходів щодо енергоефективності».

Зокрема, у відомстві відзначили, що підприємство «Тернопільміськтеплокомуненерго» (м. Тернопіль) забезпечило оснащеність обліком теплової енергії багатоквартирного житла на рівні лише 1%, КП «Водотеплосервіс» (м. Калуш) - 2,8%, КП «Теплопостачання та водоканалізаційне господарство» (м. Южноукраїнськ) - 3,8%, ПАТ «Полтаваобленерго» (м. Кременчук) - 18,7%, КП «Житомиртеплокомуненерго» (м. Житомир) - 25,9%, ДКП «Луцьктепло» (м. Луцьк) - 31,3%.

«У черговий раз Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, звертається до Тернопільської, Луцької, Житомирської, Южноукраїнської, Калуської міських рад та Полтавської обласної державної адміністрації з закликом терміново взятии під особистий контроль та сприяти якнайшвидшому наданню інвестиційних программ із пріоритетним заходом - забезпечення 100-відсоткового рівня оснащеності обліком теплової енергії», - наголосили в НКРЕКП.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: