Порошенко цього тижня в Ізраїлі підпише договір про ЗВТ

Порошенко цього тижня в Ізраїлі підпише договір про ЗВТ
Президент України Петро Порошенко в кінці тижня відвідає Ізраїль та зустрінеться з главою уряду країни Беньяміном Нетаньягу 
Фото з відкритих джерел

На сьогодні Ізраїль має договори про вільну торгівлю з 44 країнами світу

Президент України Петро Порошенко підпише в Ізраїлі договір про вільну торгівлю між країнами, повідомляє NEWSru.co.il.

Повідомляється, що офіційний візит Порошенка до Ізраїля заплановано на кінець поточного тижня. Як пише видання, угода про вільну торгівлю дозволить за п'ять років в два рази збільшити товарообіг між країнами (до 2 млрд доларів на рік).

Зазначимо, на сьогодні основні статті українського експорту до Ізраїлю - це зернові (46,5%), метали (25,9%), оливки, продукти харчування, деревні вироби, нафтопродукти. Ізраїль постачає до України хімікати (39,8%), мінеральне паливо і нафтопродукти (9,2%), пластмаси і полімери, обладнання для ядерного реактора, верстати та медикаменти.

Також повідомляється, що Україна є одним з найбільших джерел робочої сили для ізраїльських хай-тек компаній – наразі в Україні на них працюють близько 15 тис. інженерів-програмістів. Загалом в ізраїльських компаніях працює близько 30 тис. українців.

Наразі Ізраїль має договори про вільну торгівлю з 44 країнами світу.

Раніше посол Ізраїлю анонсував підписання у січні зони вільної торгівлі з Україною.

Нагадаємо, 21 листопада Кабінет міністрів України схвалив розпорядження про підписання угоди про ЗВТ між Україною та Ізраїлем, а також уповноважив першого віце-прем'єр-міністра - міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва на підписання цього документа.

У грудні прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що переговори про зону вільної торгівлі між Україною та Ізраїлем завершені.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: