Порошенко обговорить з президентом Латвії повернення Україні мільйонів Арбузова

Порошенко обговорить з президентом Латвії повернення Україні мільйонів Арбузова
Прес-служба Президента України

Латвія готова повернути 50 млн доларів, якщо буде доведено, що вони справді конфісковані з рахунків Сергія Арбузова

Президент України Петро Порошенко і його латвійський колега Раймондс Вейонис в найближчі дні проведуть переговори, однією з головних тем буде поверненню в Україну конфіскованих у бюджет Латвії 50 млн доларів, які, можливо, пов'язані з біглими українськими політиками.

Про це в ефірі «112 Україна» повідомив заступник голови ГПУ Євген Єнін.

«Наскільки мені відомо, в найближчі кілька днів має відбутися зустріч президента України і президента Латвії, і ця тема буде однією з топових в ході переговорів», - сказав Єнін.

Він зазначив, що Латвія підтвердила готовність передати гроші, але для цього з української сторони потрібні докази, що гроші були незаконно викрадені в Україні.

«Латвійська сторона підтвердила на 100% готовність виконати всі свої зобов'язання в рамках існуючих міжнародних конвенцій. Україна ж має документально підтвердити факт походження цих грошей з України та їх злочинне походження. Ключовим питанням буде вирок українського суду, але можуть бути і альтернативи», - каже заступник генпрокурора.

Раніше в ГПУ анонсували, Україна і Латвія узгодять заходи по поверненню грошей чиновників часів Януковича.

За припущеннями ЗМІ, гроші могли бути конфісковані з рахунків у Латвії екс-першого віце-прем'єр-міністра України Сергія Арбузова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: