Порошенко пригрозив Гройсману зробити таке, чого ніколи не робив

Порошенко пригрозив Гройсману зробити таке, чого ніколи не робив
Порошенко: Зараз треба на 100% забезпечити субсидіями тих, хто їх реально потребує

Порошенко назвав причину, яка не дозволить йому підписати бюджет

Президент Петро Порошенко заявив, що не підпише бюджет на 2019 рік, якщо у ньому не будуть враховані 100% потреб субсидіантів. Відповідну заяву поширила Банкова.

«Принципова позиція – жодна бідна і жодна незахищена людина точно не має постраждати (від підняття цін на газ – ред.). Жодна бідна і жодна незахищена людина не має платити більше», - наголосив президент під час виступу на засіданні Ради регіонального розвитку.

«Ми маємо чітке порозуміння, що ми саме в такому напрямку і будемо діяти. Ба більше, є принципова позиція щодо монетизації субсидій. Що це таке? Бідна людина економить гроші, бідна людина встановлює за допомогою держави систему енергоефективності, менше споживає газу, вона має мати можливість отримати гроші за економію», - зазначив Порошенко.

«Зараз треба на 100% забезпечити субсидіями тих, хто їх реально потребує», - наголосив він.

«І це не просто мій заклик, а це принципова позиція щодо формування бюджету 2019 року до другого читання. Наголошую окремо, якщо цієї позиції не буде в бюджеті, якщо не врахують позицію президента при підготовці в парламенті, я бюджет цей не підпишу. Зроблю те, що ніколи не робив», - сказав Порошенко.

Президент особливо підкреслив, що це його головна вимога до бюджету на 2019 рік. При цьому він закликав обласні державні адміністрації, міських та сільських голів підключитися до удосконалення цієї системи.

«Ті, хто заощаджує енергоресурси, ще раз наголошую, використовує суму меншу, ніж належить за законом, хоча ми все рівно за рахунок коштів платників податків з державного бюджету витрачаємо живі гроші, це ніякі не заліки на субсидії. Так от, кожна родина, яка зекономила, має право зекономлену різницю отримати, наголошую – живими грошима. Ми маємо до цього підійти», - підкреслив президент.

Він повідомив, що такою можливістю вже користуються 1 млн 300 тис. домогосподарств, і «це коло уряд має й надалі розширювати».

Нагадаємо, у Мінсоцполітики запевнили, що «субсидіанти» не відчують коливань ціни на газ.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман запевнив, що всі, хто потребуватиме субсидії, отримає її, і скорочення програми не буде.

18 жовтня Верховна Рада схвалила проект бюджету на 2019 рік у першому читанні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: