Порошенко внесе в Раду два законопроекти щодо Донбасу

Порошенко внесе в Раду два законопроекти щодо Донбасу

Окрім проекту закону щодо реінтеграції Донбасу, буде ще один законопроект

Президент України Петро Порошенко внесе у Верховну Раду два законопроекти щодо Донбасу. Про це повідомив народний депутат, секретар Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки та оборони Іван Вінник.

Відповідаючи на запитання, чи президент планує внести до ВР ще якийсь законопроект щодо Донбасу, окрім проекту реінтеграції, нардеп сказав: «Буде ще один законопроект, який буде в комітеті закордонних справ. Другий законопроект стосуватиметься питань, пов'язаних з міжнародними відносинами».

Винник уточнив, що у другому проекті закону йтиметься не про продовження дії закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донбасу.

«Можу підтвердити, що буде внесено два (законопроекти. - Ред)... Один - з питань нацбезпеки, а інший - щодо наших міжнародних відносин, але міжнародні відносини точно не про продовження особливого статусу», - пояснив секретар комітету.

Нагадаємо, глава парламентської фракції «Блок Петра Порошенка» Артур Герасимов заявив, що законопроект про особливості державної політики щодо відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованою територією Донецької і Луганської областей можуть внести на голосування в Верховну Раду в середу, 4 жовтня. Він не виключає, що законопроект про реінтеграцію Донбасу може бути проголосований у день внесення.

Як повідомляв  «Главком», законопроектом «про реінтеграцію Донбасу» буде введено поняття «російська окупаційна влада».

У законопроекті визначається, що всі «нормативні акти», ухвалені цією російською окупаційною владою, є недійсними, також забезпечується право власності громадян окупованих територій.

Крім того, з огляду на нові реалії, формат нинішньої антитерористичної операції буде змінений на інший правовий режим.

У середу, 4 жовтня, відбудеться розгляд законопроекту про реінтеграцію Донбасу у Комітеті з питань національної безпеки та оборони.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: