Порошенко закликав Світовий конгрес українців підтримати процес звільнення політв’язнів

Порошенко закликав Світовий конгрес українців підтримати процес звільнення політв’язнів

Порошенко зустрівся з президентом Світового конгресу українців Євгеном Чолієм

Президент Петро Порошенко закликав Світовий конгрес українців та всю українську діаспору долучитися до підтримки процесу звільнення політв’язнів Кремля.

Про це повідомляє прес-служба Адміністрації президента.

Порошенко зустрівся з президентом Світового конгресу українців Євгеном Чолієм.

Вони обговорили ситуацію на Донбасі та в анексованому Криму та наголосили на важливості мобілізації зусиль світової спільноти для посилення тиску на Росію.

Світовий конгрес українців — це міжнародна координаційна організація українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців. СКУ визнаний Економічною та соціальною радою ООН як неурядова організація зі спеціальним консультативним статусом.

Нагадаємо, родичі українських політв’язнів Кремля та заручників, яких утримують на окупованому Донбасі, уперше зустрілися з президентом Петром Порошенком. Ця зустріч, на якій була, зокрема, сестра Олега Сенцова, готувалася досить довго.

В Адміністрації президента були присутні окрім Порошенка голова Служби безпеки Василь Грицак, міністр закордонних справ України Павло Клімкін та представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи у Мінську Ірина Геращенко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: