Порошенко заявив, що активи «Газпрому» заарештують в чотирьох країнах

Порошенко заявив, що активи «Газпрому» заарештують в чотирьох країнах
Петро Порошенко

В Швейцарії судові виконавці проводять дії для арешту акцій проектних компаній морських газопроводів «Північний потік» і «Північний потік – 2»

Президент України Петро Порошенко назвав країни, в яких буде заарештовано активи «Газпрому», для отримання 2,6 млрд доларів, які, згідно з судовим рішенням, має отримати Україна.

Про це сказав президент на зустрічі зі студентами-юристами в Київському національному університеті ім.Т.Шевченка.

«Для того, щоб отримати 2,6 млрд доларів, які «Газпром» відмовляється нам платити, найкращі юристи світу, які представляють Україну зараз, заарештували активи в Британії, Нідерландах, Сполучених Штатах Америки найближчим часом (заарештують), у Швейцарії. Ми нікому не дозволимо грабувати Україну», – заявив президент.

Раніше повідомлялося, що в Швейцарії судові виконавці проводять дії для арешту акцій проектних компаній морських газопроводів «Північний потік» і «Північний потік – 2» – Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG.

Нагадаємо, 28 лютого Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги «Нафтогазу» за позовом до «Газпрому». «Нафтогаз» домігся компенсації у сумі 4,63 млрд доларів за недопоставку «Газпромом» узгоджених обсягів газу для транзиту.

У свою чергу заступник голови правління «Газпрому» Олександр Медведєв заявив, що компанія подає апеляцію на рішення Стокгольмського арбітражу.

29 березня «Газпром» подав до апеляційного суду округу Свеа у Швеції клопотання про оспорювання та часткове скасування остаточного рішення по арбітражному розгляду з «Нафтогазом України» у справі про транзит газу. 

28 травня російські ЗМІ повідомили, що компанія «Газпром» подала до апеляційного суду округу Свеа заяву про повне скасування рішення Стокгольмського арбітражу в суперечці з «Нафтогазом» по транзиту газу, заявивши, що більшу частину арбітражного рішення «написано не арбітрами, а третьою особою».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: