Порошенко заявив, що Трамп не здав жодної позиції по Україні

Порошенко заявив, що Трамп не здав жодної позиції по Україні
Президент України Петро Порошенко

Трамп продовжує підтримувати Україну, зазначив Порошенко

Президент Петро Порошенко в ефірі програми Свобода Слова на ICTV заявив, що президент США Дональд Трамп не здав жодної позиції по Україні.

Порошенко підкреслив, що президент США Дональд Трамп продовжує підтримувати Україну.

«Щодо сьогоднішньої прес-конференції (Трампа і Путіна. - ред.), щодо того, що там не було України - Україна там точно була. Дуже добре, що президент Трамп не здав жодної позиції по Україні», - сказав Порошенко.

Раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп жодного разу не згадав про Україну на підсумковій прес-конференції після зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним.

Американський лідер говорив про ситуацію в Сирії, Ірані, КНДР тощо, але не згадав ані конфлікт на Донбасі, ані анексію Криму.

Разом із тим Путін у своєму виступі не раз згадав про Україну. Зокрема, він розповів, що президенти говорили про ситуацію на Донбасі, і російський лідер закликав американського колегу «налаштовувати» офіційний Київ на виконання Мінських угод. Також Путін заявив, що готовий продовжити транзит газу через Україну в разі вирішення суперечки в Стокгольмському арбітражному суді.

Окрім того, він повідомив, що під зустрічі з ним президент США Дональд Трамп не визнав незаконну анексію Криму.

Як відомо, в Гельсінкі відбулася спільна прес-конференція президентів США та Росії Дональда Трампа та Володимира Путіна.

Глави двох держав зробили заяви для журналістів і дали відповіді на питання представників засобів масової інформації.

Зокрема, Путін повідомив, що на переговорах обговорювалося питання «української кризи».

Також, за словами Путіна, Трамп на зустрічі в черговий раз торкнувся теми «так званого російського втручання у виборчі процеси в Сполучених Штатах».

Перед цим Трамп та Путін зустрічалися віч-на-віч. Трамп після зустрічі з президентом РФ заявив, що це гарний початок для всіх.

Переговори російського і американського лідерів один на один тривали довше запланованого часу.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: