Порошенко жорстко відреагував на заяву Пристайка про вихід України із Мінських угод

Порошенко жорстко відреагував на заяву Пристайка про вихід України із Мінських угод
П'ятий президент України Петро Порошенко

Оголошуючи про вихід з Мінських домовленостей, спочатку скажіть, куди ви підете, - заявив Порошенко

П'ятий президент України Петро Порошенко вважає недоречними слова глави МЗС Вадима Пристайка про вихід України із Мінських угод. Про це він заявив журналістам в кулуарах Верховної Ради.

«Моя думка щодо заяви пана Пристайка: оголошуючи про вихід з Мінських домовленостей, спочатку скажіть, куди ви підете. Єдина можлива угода – це Вашингтонський договір. Бо НАТО – це єдина у світі функціональна організація колективної безпеки», - .

Порошенко наголосив, що «Європейська солідарність» прагне та бореться за підписання плану дій, «що відкриває єдині можливі перспективи щодо постійного членства України в НАТО».

«І це, і тільки це є механізмом захисту національних інтересів і національної безпеки держави», – додав п'ятий президент.

Раніше міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що вихід України із Мінських угод є цілком можливим. Про це він заявив в інтерв'ю ВВС.

«Так, це можливо. Якщо ми побачимо, що цей процес йде безкінечно. Це дуже непопулярна заява і, напевно, знову не сподобається нашим західним партнерам. Але для нас Мінськ - не самоцінність. Самоцінність – наше виживання як нації. І якщо ми побачимо, що вони не спрацьовують, і це веде нас в постійне затягування безкінечного процесу, то рано чи пізно буде прийняте рішення про вихід з мінського процесу», – сказав Пристайко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: